Ex on the beach talk: waarom Jamecia eigenlijk een rolmodel is

Hear me out

ex-on-the-beach-jamecia-harry-elias-elodie-all-stars
Ex on the Beach: All Stars

Voordat je denkt wat gebeurt hier nu: luister even. Net zoals jij zit ik op zondag met veel verwondering te kijken naar Ex on the Beach: All Stars. Het programma behoeft geen uitleg, iedereen kent het concept. Waar Temptation Island (een soortgelijk programma) nog gaat over het spel der verleiding, gaat EOTB over zo veel mogelijk mensen doen (behalve Roy dan). Daar hoeven we niet omheen te draaien. Want liefde lijken de kandidaten allerminst te zoeken. Good for them en smullen voor ons (a little brainless telly never killed nobody).

Jamecia

Het testosterongehalte bereikt daarbij ongekende hoogtes dit seizoen. De vakjes op het televisiescherm waarop de exen van Harry de Hengst worden afgetikt zijn ontoereikend; hier hadden de makers toch echt niet op gerekend. Elias de Italiaanse Worst (ja mensen, dit is wel een van mijn diepgravende journalistieke stukken hoor) lijkt met een flip van zijn kuif de vrouwen om zijn vinger te winden. Maar er is één iemand die mij het meest fascineert en die ik gaandeweg ben gaan bewonderen: Jamecia.

Slet

Niet schrikken, lees even verder. Jamecia is eigenlijk Harry. En Harry is eigenlijk Jamecia. Ze zijn gelijken. Ze hebben graag seks en komen daar rond voor uit. De reacties op Jamecia door huisbewoners en socialmediatrols zijn onverbiddelijk. Ze is een afgelikte boterham, een slet, en ga zo maar door. (Nou moet ik daar wel bij vermelden dat er ook veel vrouwen en mannen zijn die haar veel liefde geven op social media, te zien aan de reacties onder de foto’s op haar Instagramaccount. Gelukkig.) Van Harry daarentegen vindt men niet zo veel. Ja, ze vinden het een hengst. Een testosteronbom. Iedereen lijkt het wel geinig te vinden hoe Harry het huis afwerkt. Maar Jamecia kan niet op dezelfde support rekenen.

Vooroordelen

Ondanks alles steekt Jamecia haar seksualiteit niet onder stoelen of banken. Direct bij haar entree in EOTB zegt ze Elias wel te zien zitten, voor seks. Ze heeft zin in seks, ze vindt Elias aantrekkelijk, dus why not?“Daar was ook niet veel voor nodig, Jezus,” zegt een vriendin over het feit dat Jamecia de eerste nacht met Elias het bed in duikt. Maar zie lieve vrienden en vriendinnen: Jamecia wil niet gekoesterd en bemind worden. Ze wil seks. Zíj heeft Elias veroverd, niet andersom. Zij ging recht op haar doel af, zette subtiel haar gelnagels in de man met de ketting en kreeg wat ze wilde. Waarom hebben we zo veel vooroordelen als vrouwen voor seks kiezen?

Ik zag daar op het beeldscherm voornamelijk een vrouw zitten die weet wat ze wil en waarvoor ze komt. S.E.K.S. Net zoals elke man daar in dat huis. Ze heeft er ook nog eens een heel realistisch idee over, namelijk dat mannen daar komen voor seks en de vrouwen en zij dus ook, niet om een relatie te krijgen. Dat laat ze ook helder en duidelijk weten als ze wordt ondervraagd over haar seksuele escapades met Harry, in de douche. Jamecia vindt het bijzonder dat Elodie lijkt te denken dat je een serieuze relatie met iemand als Harry kunt beginnen.

Milou Deelen schreef er een fantastisch verhaal over in Glamours Zomerboek. Over sletvrees en over het woord slet, dat zo snel mogelijk de wereld uit geholpen moet worden. Als vrouw mag je ook zin in seks hebben, het zo veel en zo vaak mogelijk doen als je zin hebt en je daarover uitspreken. En als je geen zin hebt in seks en het liever zelden of nooit doet, mag je je daar ook gewoon over uitspreken. Want dat is het vervelende: wij vrouwen moeten altijd de perfecte balans weten te vinden. Hebben we geen zin in seks, dan zijn we een stel saaie dozen, en als we veel zin in seks hebben dan zijn we nymfomanen of sletten. Over mannen en hun seksdrive hoor je zelden een waardeoordeel. Zucht – *eye roll*.


Laten we beginnen met dit: elkaar nooit een slet noemen. Noem jezelf geen slet en noem een andere vrouw geen slet. En wijs anderen erop (en onderwijs) wanneer ze dat wel doen. Laten we er met elkaar voor zorgen dat het woord ‘slet’ voorgoed uit ons vocabulaire verdwijnt en dat het idee dat een vrouw die graag seks heeft een slet is, naar het land der fabelen verwezen wordt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points