Op Wereldmeisjesdag vinden er duizenden Girl Takeovers plaats

YouTube en Google krijgen vandaag vrouwelijke leiders

Vandaag is het voor de achtste keer Wereldmeisjesdag. Een belangrijke dag om stil te staan bij de kansen van meisjes over de hele wereld. Dit jaar vraagt Plan International Nederland aandacht voor vrouwelijk leiderschap door de meisjes een dag écht in charge te laten zijn.

Wereldmeisjesdag

Duizenden meisjes uit meer dan zeventig landen doen mee aan de zogeheten Girl Takeovers, waarbij bijvoorbeeld Google, YouTube of ministeries hun leiderschapsposities voor één dag afstaan. In Nederland zetten onder meer PvdA partijleider Lodewijk Asscher, de CEO van RTL Sven Sauvé en Burgemeester van Arnhem Ahmed Marcouch een stap opzij om jonge meiden het leiderschap te laten ervaren.

“Het is de hoogste tijd dat meisjes dezelfde kansen krijgen om uit te groeien tot krachtige leiders. Dit is nog altijd niet het geval, ook in Nederland niet. Aan de ambitie van meisjes ligt het niet," aldus Monique van ’t Hek, directeur Plan International Nederland. "Girls Get Equal is dan ook een heel belangrijke boodschap vandaag.”

#GirlsGetEqual

Uit onderzoek van Plan International Nederland blijkt dat 73 procent van de meisjes tussen 15 en 25 jaar denkt dat vrouwelijke leiders harder moeten werken voor respect. Hoewel het in veel landen langzaam maar zeker meer geaccepteerd wordt dat vrouwen vaker leiderschapsposities bekleden, hebben we ook hier nog altijd te maken met vragen die mannen nooit krijgen, zoals: "Hoe doe je dat nou? Balans vinden tussen werk en kinderen?" Als we zakelijk zijn worden we snel gezien als 'bitchy' terwijl een man gewoon 'duidelijk' is. Tijd om te boel om te gooien.

De wereldwijde Girl Takeovers zijn op social media te volgen met #GirlsTakeover, #GirlsGetEqual en #Wereldmeisjesdag. De volledige lijst van de Girl Takeovers vind je hier.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points