Real life: 'Op de bruiloft van mijn broer, werd pijnlijk duidelijk hoe erg mijn ouders elkaar haten'

Allebei zagen ze niet in dat ze fout waren, zo ontzettend egoïstisch

reality story
Glamour

Veronica loopt door haar kibbelende - inmiddels gescheiden - ouders al haar hele leven op eieren. Het besef dat ze altijd in onmin zullen leven, heeft ertoe geleid dat ze meer afstand van ze heeft genomen.

Scheiding verwerken

“Mijn ouders zijn al sinds mijn tiende gescheiden. Een hele opluchting, want er was altijd ruzie thuis. Mijn broer en ik bleven bij mijn moeder wonen. Om het weekend plus de maandag waren we bij mijn vader. De vakanties werden verdeeld. Dat ging redelijk goed. Maar o wee als een van de twee wilde ruilen of afzeggen. Mijn moeder heeft ons zelfs een keer bij mijn vaders voordeur afgezet en is weggereden. Onder het mom van: het is zijn weekend, dan regelt hij het ook maar. Stonden mijn broer en ik daar, voor een dichte deur. Niemand thuis. We mochten gelukkig bij de buurvrouw binnen wachten totdat mijn vader kwam. Het leverde een prachtige scheldkanonnade door de telefoon op. Omgekeerd kon mijn vader er ook wat van. Vakanties zo laat plannen dat mijn moeder niets meer kon regelen met haar werk of niet een paar weken achter elkaar kon opnemen. Ouderavonden waren de hel. Ze eisten allebei een individuele afspraak met de leraren. Ik moest daardoor zelfs een keer op gesprek komen bij mijn mentor. Of ik er thuis voor kon zorgen dat dat niet meer gebeurde."

Op voorwaarde dat ze nergens naast elkaar zaten, gingen ze akkoord

"Toen mijn broer ging trouwen, werd pijnlijk duidelijk hoe erg ze elkaar haten. Ze weigerden naast elkaar te zitten tijdens de ceremonie en ook de seating voor het diner was een onmogelijke puzzel. Inmiddels waren ze beiden al jaren gelukkig met een nieuwe partner, maar ook dat haalde de angel er niet uit. Mijn moeder heeft zelfs tijdens de voorbereidingen geroepen dat als mijn vader kwam, zij er niet bij zou zijn. Uren heb ik met ze gepraat, gesmeekt om er voor mijn broer een mooie dag van te maken. Op voorwaarde dat ze nergens naast elkaar zaten, gingen ze akkoord. Het huwelijksfeest was zó ongemakkelijk. Mijn moeder ging dwars door de speech van mijn vader praten. Mijn vader liep de zaal uit toen mijn moeder een toast wilde uitbrengen.Ik vond het asociaal dat ze zo’n bijzondere dag samen aan het verpesten waren, en heb echt mijn tong moeten afbijten om ze niet helemaal verrot te schelden. Mijn broer vertrok twee dagen later op huwelijksreis en toen heb ik ze alsnog laten weten wat ik ervan vond. Het waren geen leuke gesprekken. Allebei zagen ze niet in dat ze fout zaten. Zo ontzettend egoïstisch."

Het heeft ertoe geleid dat ik meer afstand van ze heb genomen

"Een oplossing zit er echt niet meer in. Het besef dat ze altijd in onmin zullen leven, heeft ertoe geleid dat ik meer afstand van ze heb genomen. Mijn hele leven loop ik al op eieren. Ik wil dat niet meer. Het kost me te veel energie. Ik ben volwassen en wil mijn leven op een liefdevolle manier invullen. Niet als scheidsrechter tussen twee ouders die zich gedragen als kleuters.”

Deze real life verscheen eerder in Glamour.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points