Real life: 'Mijn bitchy schoonmoeder gooide vleesspiezen met rauwe kip naar mijn hoofd'

Op een zomerse avond barstte de bom

text, blue, font, violet, electric blue, purple, azure, cobalt blue, majorelle blue, logo,
Glamour

Liesbeth moet dealen met een bitchy schoonmoeder. ‘Toen mijn vriend en ik een keer spontaan samen uit eten gingen, ontplofte ze zowat. Zij had immers al voor ons gekookt, al wisten wij nergens van.’

Bitchy schoonmoeder

“Na een jaar verkering trok ik bij mijn vriend in. Het leek zo gezellig met zijn moeder om de hoek, maar al binnen een week stond ze zonder aankondiging bij ons in de slaapkamer. ‘Ga maar rustig door hoor, ik kom alleen even poetsen.’ Ik schaamde me kapot, maar liet het los. De dag erna kwam ze voor ons koken, want zij wist als geen ander wat haar zoon nodig had. In het begin vond ik dat prima. Het voelde immers als goedbedoeld. Maar zijn moeder drong zich steeds meer op. Dan kwam ze de honden ophalen, want anders zaten ze te lang alleen, ook al was ik thuis. Of ze kwam mij vertellen dat ik anders moest koken, omdat haar zoon niet de goede dingen binnenkreeg.

Artikel gaat verder onder de video.

15x Meghan Markle die zich kleedt als haar schoonmoeder prinses Diana

Toen mijn vriend en ik een keer spontaan samen uit eten gingen, ontplofte ze zowat. Zij had immers al voor ons gekookt, al wisten wij nergens van. Wat ik er ook van probeerde te zeggen, het leek niet binnen te komen. Mijn vriend zag het met lede ogen aan en praatte haar gedrag goed. Mijn schoonvader merkte regelmatig op dat ze ons wat meer privacy moest geven. Op een zomerse avond barstte de bom.

We waren uitgenodigd voor een barbecue bij haar thuis, maar hadden eerst even wat gedronken op een terras. Woest was ze. Waarom we niet meteen vanuit het werk naar haar toe waren gekomen. Ze schreeuwde naar me dat ik haar zoon had afgepakt en dat we haar niet waardeerden. Dat ze voor niemand goed genoeg was. Om vervolgens de vleesspiezen met rauwe kip naar mijn hoofd te gooien. Ik zag de punten zo op me af komen. Toen was ik er klaar mee. Ik ben naar huis gegaan en heb met de honden een blokje om gelopen.

'Ze gooide de vleesspiezen met rauw kip naar mijn hoofd'

Achteraf denk ik dat ze depressief was en begrijp ik haar gedrag wel. Ze was doodongelukkig met een man die vreemdging, hoorde ik later, en een zoon waar ze altijd voor gezorgd had, maar die haar opeens niet meer nodig leek te hebben. Tussen mij en mijnvriend kwam het ook niet meer goed. Echt voor mij opkomen deed hij niet, al koos hij ook niet haar kant. Gewoon een slappe zak dus. Inmiddels ben ik al zeven jaar gelukkig getrouwd, met als bonus een gezellige schoonfamilie.”

Deze real life verscheen in 2019 in het decembernummer van Glamour. Deze maand is er ook weer een gloednieuw issue uit, bomvol real life verhalen en nog véél meer. Je bestelt 'm hier online!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points