Real life: 'Mijn schoonouders roepen tegen mijn kinderen dat ze in de hel zullen branden'

Ze hadden onze kinderen aangemeld voor een bijbelkamp voor ongelovigen

Cool, Jeans, Street fashion, Denim, Photography, Black hair, Musician, Sitting, Street, Jacket,
Dennis Swiatkowski

Gwen wordt niet geaccepteerd door haar gelovige schoonfamilie. ‘De eerste keer op bezoek bij mijn schoonouders was een belevenis. Beleefd kreeg ik een hand, maar ik zag meteen de afkeurende blikken van deze extreem keurige familie. Een van de eerste vragen was naar welke kerk ik ging.’

Religieus

“Vrij aan het begin van onze relatie vertelde mijn vriend dat zijn ouders best religieus zijn. Ik heb daar toen verder niet bij stilgestaan. Mij maakt het niet uit welke god je aanhangt. Ik respecteer ieders mening, maar verwacht ook dat anderen respect voor mij hebben. De eerste keer op bezoek bij mijn schoonouders was een belevenis. Ik had me helemaal opgedoft. Hakken, make-up en ik denk een pantertop. Beleefd kreeg ik een hand, maar ik zag meteen de afkeurende blikken van deze extreem keurige familie. Een van de eerste vragen was naar welke kerk ik ging. Ik antwoordde open en eerlijk dat ik niet in een god geloof. Ik geloof in de liefde van de natuur en dat je respect moet hebben voor Moeder Aarde. Dat viel niet zo goed. Toch bleef ik naar hun verhalen luisteren zonder te oordelen, maar ik merkte dat ze niets van mij wilden horen. Ook de broers en zussen van mijn vriend gunden me geen blik waardig als ik meekwam. Sterker nog: waar ik bijstond lieten ze weten dat die en die van de kerk nog vrij was en of dat geen geschikte kandidaat voor mijn vriend was.

Door onze kinderen is mijn geduld opgeraakt. Wij zijn niet getrouwd, maar hebben wel twee kinderen gekregen. Die niet gedoopt zijn. Dat is een doorn in het oog van mijn schoonfamilie. Ik heb in alle rust uitgelegd dat ik vind dat de kinderen daar zelf voor mogen kiezen als ze volwassen zijn. Vinden ze helemaal verkeerd. Ze roepen nare dingen waar de kinderen bij zijn. Zeggen dat ze in de hel komen en daar blijven branden. Tegen een kind! Afgelopen zomer kreeg ik een bevestiging in de brievenbus dat onze kinderen waren geaccepteerd voor een bijbelkamp voor ongelovigen. In drie weken tijd zouden ze helemaal bijgepraat worden over de Bijbel, er zou bekeringsles zijn – ja zo heet dat letterlijk – en aan het eind van het kamp zouden ze gedoopt worden. Ik viel van mijn stoel. Ik heb mijn schoonouders meteen gebeld, maar ze waren onverbiddelijk. De kinderen moesten en zouden daarnaartoe. Ik heb het kamp afgezegd en het contact verbroken. Mijn vriend gaat nog een keer per maand naar zijn ouders, maar ik ga nooit meer mee.”

Deze real life verscheen in het decembernummer van Glamour. Deze maand ligt er ook weer een gloednieuw issue in de winkel, bomvol real life verhalen en nog véél meer. Je bestelt 'm hier online!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points