Reality story: 'Ik schaam me kapot dat mijn zus me wegzet als een alcoholist'

‘Ik lust best een borrel, maar ik doe niets stiekem en kan ook goed zonder’

reality
Glamour

Elise heeft ruzie met haar zus, omdat ze haar onterecht wegzet als alcoholist. ‘Als ik ergens ben, durf ik nauwelijks een drankje te accepteren. Mijn vriend zegt dat het wel overwaait en dat ik me niet zo druk moet maken.’

Te veel drank

“Mijn familie is net een kruitvat. Eén vlammetje erin en de boel ontploft. Om de gekste dingen maken we ruzie. Vroeger konden mijn zus en ik verschrikkelijk tekeergaan tegen elkaar om bijvoorbeeld de afstandsbediening. Zo fel als we zijn, zo makkelijk maken we het ook altijd weer goed. Maar nu niet meer. Ik ben zó boos op haar. Sinds mijn vriend tijdelijk in een andere stad woont, voel ik me soms minder gelukkig. Ik mis mijn maatje bij alles. Ik heb mezelf gezworen om niet zielig op een bankje te gaan zitten, maar alles te doen wat we samen ook zouden doen. Bij het eten drink ik gewoon een wijntje, ook nu ik alleen ben. Mijn zus vindt blijkbaar dat ik te veel drink. Als ik bij haar eet, gaat ze heel overdreven zeggen dat ze alleen fris in huis heeft. Of als ze op bezoek komt en ik schenk bijvoorbeeld wijn in, vraagt ze of het daarvoor niet te vroeg is.

Ik ben de eerste die zal toegeven dat ik best een borrel lust, maar ik doe niets stiekem en kan ook goed zonder. Zij vindt echter van niet en heeft achter mijn rug een aantal vriendinnen gebeld over mijn drinkgedrag, met als doel een interventie. Zelfs mijn vriend moest eraan geloven. Zo kwam ik erachter. Ik heb haar met die actie geconfronteerd en gezegd dat als er iets is, ze dat rechtstreeks tegen mij kan zeggen. Niet in mijn vrienden-groep gaan stoken. En al helemaal niet mijn vriend ongerust maken. Ik schaam me kapot dat mijn zus me als een alcoholist heeft weggezet. Als ik ergens ben, durf ik nauwelijks een drankje te accepteren. Mijn vriend zegt dat het wel overwaait en dat ik me niet zo druk moet maken.

Ik ben de eerste die zal toegeven dat ik een borrel lust, maar ik doe niets stiekem en kan zonder'

Maar intussen wil mijn zus niet meer met me praten, niet totdat ik toegeef dat ik een probleem heb. Familiefeesten, kerst en verjaardagen timen we zo dat we elkaar niet meer tegenkomen. Mijn ouders vinden het verschrikkelijk, maar iemand die zo achterbaks doet hoef ik nooit meer te zien. Als ze de moed heeft om haar excuses aan te bieden, wil ik er nog over nadenken. Tot die tijd is ze mijn zus niet meer.”

Deze real life verscheen in het decembernummer van Glamour. Deze maand ligt er ook weer een gloednieuw issue in de winkel, bomvol real life verhalen en nog véél meer. Je bestelt 'm hier online!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points