Column Eline: 'Mijn goede voornemen? Ik ga de lat lekker laag leggen'

New year, new me

Group of young people at a party taking photos
Roo LewisGetty Images

Eline Cordie (34) was de afgelopen vijftien jaar onder andere go-go danseres, suikerspinverkoopster en mislukt fotomodel. Nu schrijft ze elke week voor Glamour over alles wat haar bezighoudt.

Goede voornemens 2020

Het nieuwe jaar is van start gegaan en daarbij horen goede voornemens. Ook ik ga het in 2020 helemaal anders doen, jongens. New year, new me. Mijn goede voornemen: ik ga de lat lekker laag leggen. Ik heb ook al een motto bedacht voor het nieuwe jaar: “niet geschoten, toch tevreden.”

Het is algemeen bekend dat de meeste goede voornemens zo rond maart al een stille dood sterven omdat het tóch iets te ambitieus is gebleken om vier keer per week naar Crossfit te gaan. Ik wil graag voorkomen dat ik straks, op 31 december 2020, teleurgesteld ben omdat het me weer niet is gelukt mijn dromen waar te maken. Dus in plaats van dat ik mezelf compleet onhaalbare doelen stel – zoals stoppen met alcohol of mijn belastingaangifte op tijd inleveren – heb ik het geniale (al zeg ik het zelf) idee opgevat om mijn ambities zo klein mogelijk te houden. Ik streef het komend jaar niet naar "het Grote Succes" maar naar kleine, alledaagse succesjes.

'Niet geschoten, toch tevreden'

Mijn eerste goede voornemen voor 1 januari was alle vakjes open krassen van mijn Oudejaarslot. Het kostte even wat geduld en wilskracht maar uiteindelijk is het me toch gelukt. En wat denk je? Een tientje gewonnen. Dit beschouw ik als een teken van het Universum dat ik op de goede weg ben. Vandaag wil ik deze column afschrijven. Echt briljant hoeft het niet te zijn, als het maar enigszins leesbaar is. Ik schat dat ik ook daarin ga slagen.

Kleine overwinningen

Voor morgen heb ik mezelf ten doel gesteld om Frozen 2 voor de tweede keer in de bioscoop te zien. Het zal zeker een uitdaging worden: de kaartjes kunnen uitverkocht zijn, de tram kan toevallig net niet rijden. Misschien is morgen het centrum van Amsterdam wel onbereikbaar vanwege extreme gladheid of dikke mist. Ik verwacht dat het echt even doorbijten wordt. Maar de sleutel van succes is volhouden, ook in de meest barre omstandigheden. #goals

Nou, en de rest van het jaar zet ik deze stijgende lijn gestaag voort. Deze maand alleen al belooft een aaneenschakeling van overwinningen te worden. Het idee achter mijn strategie is dat door je doelen op te splitsen in kleine deeltjes je meer kans hebt om te slagen, wat weer leidt tot zelfvertrouwen. En dit zelfvertrouwen kan vervolgens weer leiden tot het behalen van grotere doelen. Maar dat hoeft dus niet. Altijd maar streven naar meer, beter en groter – niks voor mij. Ik blijf even middelmatig als altijd en vink elke dag een goed voornemen af. Succes verzekerd.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points