Selfcare Sunday! 6 tips om 'm te ownen

#metime: van een spa treatment tot een Sunday brunch

selfcare-tips
Julia Marino

Selfcare is een ding! Op menig #goalsinlife-lijstje prijkt de wens van méér selfcare: tijd in je up. Zodat je uren in bad kan dobberen met een geurkaars en een serie (of een boek). Of een dagje kan chillen in de spa. En als je er dan toch bent, jezelf ook trakteert op een massage. Om vervolgens met je duffe 'sauna hoofd' hardcore uit te slapen in een hotel in eigen stad. Doe je nog niet aan #selfcare – goed voor 23,3 miljoen berichten op Instagram – probeer het 'es, het is selfcare Sunday.

Jezelf op nummer een zetten

Voor wie vandaag deadlines of de kids (van zuslief) heeft, en dus geen tijd voor selfcare, op elke dag van de week kun je #metime inlassen. En je hoeft er niet eens de deur voor uit, je kan ook gewoon je yogamat uitrollen en 10 minuten met je ogendicht niets anders doen dan ademen a.k.a. mediteren. Hoe meer selfcare je doet, hoe minder je nodig hebt om je weer goed te voelen. En dat wil je in je drukke bestaan als student, starter of nieuwbakken moeder. Geef maar toe!

6 tips om selfcare Sunday te ownen

1. Pamperen, pamperen, pamperen
Om puur te kunnen ontspannen, prikken de meeste van ons een spa-treatment (guilty!). Ideaal is daarom een bezoek aan de gloednieuwe Weleda City Spa in Amsterdam, waar je kunt genieten van goddelijke massages en gezichtsbehandelingen in lijn met Weleda’s holistische visie. Of je nu dagen gebingewatcht hebt (en nauwelijks geslapen), een rotweek op werk achter de rug hebt of net iets te veel hebt gefeest (lees: gedronken en gedanst), bij déze spa ben je in goede handen.

''De doelgroep die we willen bereiken is behoorlijk breed. De Weleda City Spa’s zijn bedoeld voor iedereen die een me-time moment kan gebruiken om weer in balans te komen. Ons doel is dat elke klant weer herboren naar buiten gaat.'' Kortom: try and test!

P.S. niet woonachtig (in de buurt van) Amsterdam? No worries, Weleda City Spa zit ook in Den Haag, Oestgeest en Rotterdam.

2. Sunday (boozy) brunch
Als je eenmaal wakker bent op zondag, wordt het ontbijt al snel een brunch met gepocheerde eieren, wentelteefjes of brioche met geroosterd fruit. En een verse jus of een Bloody Mary. Eens of eens? So, on Sundays we brunch! En waarom niet alleen?

Grijp dit momentje voor jezelf aan om, voordat de drukke school of- werkweek aanbreekt, te reflecteren op de week (en de dateboy) die je achterlaat. Thuis of buiten de deur? Die keus laten we aan jou. Mocht je in Amsterdam op brunch-avontuur gaan, hop dan langs G's: hier krijg je een brunch zoals je 'm verwacht. Plus: er zitten vaak leuke mensen, voor als je een solo Sunday boozy brunch bij nader inzien toch minder gezellig vindt.

3. Uitwaaien en chillen aan het strand
Eerlijk is eerlijk, niets zo lekker als een winterdag (weergoden niet janken) uitwaaien op het strand. Dikke jas aan, muts op, podcast of playlist aan en gaan. Uren wandelen! Om daarna heerlijk op te warmen met een deken en een kopje dampende koffie (of een goed glas wijn) en een smeuïg stampotje toe.

Waar? Bij WinterLodge in Noordwijk. Verwacht: een kas vol met knusse hangbanken en zitjes, al dan niet naast een palmboom of onder een afdak, een fijne open keuken en overal haardjes. Dít is de plek waar je opperbest in je eentje vakantie viert in eigen land. #nooitmeernaarhuis

4. Quality time met jezelf
In 1 dag ontladen, tot rust komen en weer opladen. Hear, hear, hear (want de rest van de week zijn we teringdruk). Met One Day Retreats kom je in één dag weer in contact met jezelf! Gedurende het jaar zijn er op zowel zaterdag als zondag verschillende 'One Day Retreats', de een staat in het teken van yoga en meditatie, de ander van motherhood: noem maar op.

Voor in de agenda: 'One Day slowing down your life' op zaterdag 2 mei aanstaande, tijdens deze dag ga je op 'date' met jezelf. Een date waar je helemaal niets hoeft. En er ook niet fleeky uit hoeft te zien. Je reist - hoe zweverig dit ook klinkt, geef je eraan over - van het hoofd naar het lijf, naar het hart, naar jezelf (zijn). Hoe? Aan de hand van flow yoga, een wandeling door de natuur, delen van verhalen en ervaringen én schrijfopdrachten. Kortom: een dag om jezelf (opnieuw) te ontmoeten.

Nú zin in quality time met jezelf? Volg een yogalesje in de buurt. Of ga wandelen in het park, bezoek de bios, ga lekker (en lang) lunchen: wat je ook wil. Wanneer je maar wil.

5. Toerist in eigen stad
Je huisgenoten of wederhelft (en baby) effe zat? Ga slapen bij new hotel kid in town YOTEL in Amsterdam-Noord. Hier hebben ze geen kamers, maar cabins. Tel daarbij op dat er een buitenbios, een terras aan het water is en een restaurant slash bar waar ze mét drones het eten en drinken komen brengen, en je hebt hier in je eentje de tijd van je leven. Zónder dat je het thuisfront mist.

Wil je juist de stad ontvluchten? Toerist in eigen land uithangen kan natuurlijk ook. Bijvoorbeeld bij Cabiner, middenin de Drentse natuur! Deze comfy cabins zijn geheel ingericht om keihard te chillen met alleen het geruis van bomen als ‘afleiding’. Ervaar zelf wat onze natuur met je doet...

6. Selfcare zit óók in de kleine dingen
Je weet wel, in die kleine dingen waar je van in de lach schiet, die je opvrolijken en je gelukkig maken. Al is het maar voor even. Dus: dans op je favoriete muziek (en zing mee if you feel like it), neem een kruidenbad, doe je ademhalingsoefeningen, drink elke dag een groentesapje, lees dat boek dat je al tig keer hebt weggelegd, schrijf weer in je dagboek; whatever, whenever, wherever. En wees vooral lief voor jezelf! Dus: eet die chocoladereep, slaap uit, koop die tas.

Het belang van selfcare

Gek genoeg zijn we er vaak heel goed in om anderen (partner! viervoeter! vriendinnen!) te verzorgen, en vergeten we daarin onszelf. Tijd om daar mee te nokken. JIJ doet er ook toe!

Selfcare betekent als het ware dat je een stap terugdoet en een relatie met jezelf aangaat. En die relatie met jezelf is forever, dus slim om daar tijd, liefde en aandacht in te stoppen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points