Met deze praktische tips blijf je mentaal sterk tijdens de coronacrisis

'Er is geen eindpunt voor een crisis, laat dat los: anders word je gek'

Hair, Face, Green, Beauty, Chin, Nose, Neck, Cheek, Lip, Long hair,
Glamour

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 30 maart 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

"De eerste dagen in thuisisolatie had ik een rollercoaster aan emoties. Ik dacht ik kan dit niet - ik overleef dit niet. Er is geen uitzicht, wanneer is het afgelopen? Als hardcore controlfreak met autistische trekjes: ik wil altijd weten hoe mijn dag, dan wel week eruitziet (daar ga ik lekker op). Daarnaast heb ik ook de verantwoordelijkheid voor zo'n 25 Glamour Girls (vaste freelancers en stagiaires meegeteld) en moest ik ontzettend wennen aan de nieuwe thuiswerk-situatie. To be honest: ik raakte in blinde paniek."

"Ik wil op dit moment met Glamour graag een belangrijke rol spelen in het leven van jonge vrouwen in Nederland. We kunnen nu, meer dan ooit, met Glamour voor afleiding, entertainment en een glimlach op je gezicht zorgen. Juist in deze rare, onzekere tijd. Om te bedenken hoe we dat konden doen, moest ik eerst weer in mijn eigen kracht komen te staan. Een interessant artikel van een psycholoog heeft mij daarin geholpen. De grootse learning? In deze situatie moet je korte termijn denken, maak bijvoorbeeld per dag een planning. Er is geen eindpunt voor een crisis, laat dat los anders word je gek. So I did. En: de 'live met...' sessie met business coach Kelly Weekers, vol met positieve tips, heeft ook een bijdrage geleverd aan mijn huidige sterke mentale toestand."

Dagelijkse doelen

"Ik voel me beter en ik heb meer energie als ik mij mentaal sterk voel. En ik voel me lekker als ik een doel in mijn leven heb. In deze situatie is dat één doel per dag! Dat kunnen 'kleine doelen' zijn, van eten voor mezelf koken (dat is voor iemand die never kookt een ding) tot een sportommetje maken op het moment dat er weinig mensen buiten zijn. Maar ook om de dag in bad gaan, lief zijn voor mezelf vind ik belangrijk. Dat brengt rust."

"In deze bizarre tijd voel ik mij mentaal gesterkt door kleine geluksmomentjes. Ik geniet oprecht van mijn eerste kopje koffie in het zonnetje en van mijn dagelijkse Facetime get together met mijn beste vriendinnen (en wijn). Ik heb heel veel liefde om me heen en ik heb liefde voor mezelf. Daardoor voel ik me nu mentaal stukken beter dan twee weken geleden, toen het nieuws kwam dat we thuis moesten werken. Niet veel later horeca dichtging ik dacht, dáár gaat mijn leven."

Routines, routines

"Ik voel overdag nog wel een beetje stress, ik ben ook drukker dan ooit voor mijn gevoel, dingen gaan natuurlijk langzamer… Maar ik heb gelukkig een nieuw ritme gevonden, waaruit ik nieuwe energie haal. Mijn dag was eerder nooit hetzelfde, nu wel. Ritme is key! Zo ziet mijn dag eruit:"

08.00 wekker, douchen
08:30
koffie, thee
09:30
eerste call met Glamour: wat speelt er, wat gaat iedereen doen?
(de rest van de dag calls met hoofdredacteuren van andere Glamours)
12:00
'Live met...' een cool persoon op het Insta-account van Glamour
13:00
even naar buiten, een (sport)ommetje maken
14:00
weer aan het werk
17:30
social time, Facetimen en lachen met vriendinnen én wijn
18:00
kokkerellen, dinner for one
19:00
boek lezen
20:00
Mocro Maffia

"De vermoeidheid van de afgelopen weken en maanden komt er nu ook écht uit, dus ik duik elke avond lekker vroeg mijn bed in. Ritme en kleine doelen hebben houden mij in deze coronacrisis op de been."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder