Hoe blijft Anke zo positief tijdens de coronacrisis? 4 woorden: quick fixes to happiness

'Ik wil wanneer de crisis voorbij is meer aandacht gaan besteden aan mijn privéleven'

anke de jong
Robin van der Schaft

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 13 april 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Ik ben gezegend met een paar dagelijkse geluksmomentjes; mijn coach zegt ook altijd dat ik dit moet koesteren. Zo word ik altijd intens gelukkig van een kopje koffie in de ochtend, om maar een voorbeeld op te noemen. In het begin van de coronacrisis merkte ik dat ik die momentjes toch net iets minder lekker vond en wilde ik daar graag verandering in brengen. Daarom bedacht ik: quick fixes to happiness.

Quick fixes to happiness

Wat ik versta onder quick fixes to happiness? Tijdens Glamour’s Live met Kelly Weekers leerde ik dat het beter is om in deze situatie op korte termijn te denken. Het is daarom belangrijk dat je jezelf die quick fixes to happiness gunt. Het zijn misschien geen dingen waar je de rest van je leven echt iets aan hebt, maar waar je juist nú enorm van kan genieten.

Ik vind het belangrijk dat ik nu goed slaap en lief ben voor mezelf. Toch zijn mijn quick fixes to happiness ook kleine dingen, zoals iets bestellen bij een high-fashion bedrijf - wat ik normaal niet zo snel doe in verband met duurzaamheid, maar ook ondernemers in mijn straat supporten door er dingen te kopen. Een lekker lang bad nemen in de avond, vind ik ook heerlijk én, niet geheel onbelangrijk, ik trakteer mezelf iedere avond op een wijntje. Allemaal dingen waar ik mij nu even niet schuldig over wil voelen, maar ik mezelf nu gun.

Zien: Hoe stop je met piekeren? Hoe begin je je dag goed? Kelly Weekers geeft antwoord

Ups en downs

Ik merk ook dat ik mezelf in deze situatie een stuk beter leer kennen. Er wordt mij toch een soort spiegel voor gehouden, omdat ik de hele dag op mezelf ben aangewezen. Ik vind het fijn om alleen te zijn, maar nu ben ik echt alléén. Hoewel ik mijn draai heb gevonden, heb ik nog steeds ups en downs. Soms vind ik een dag helemaal vreselijk, en af en toe heb ik een dag dat ik het juist heerlijk vind. Ik moet het accepteren dat het oké is om je soms eenzaam te voelen en dat ik lief moet zijn voor mezelf. Ik bedenk me nu dan ook steeds vaker; wat maakt mij nu echt gelukkig? En wat vind ik echt belangrijk in mijn leven?

Leven na corona

Er zijn een aantal dingen die ik zeker wil blijven doen wanneer de crisis voorbij is. Ik wil onder andere meer thuis zijn, want ik heb echt een heerlijk huis, maar ik ben er bijna nooit. Ook wil ik minder gaan uiteten en eerder met wat vrienden gezellig thuis koken, wat misschien zelfs nog veel leuker is, en ik moet van mezelf blijven lezen, dit geeft me elke avond even een rust momentje. Daarnaast wil ik wanneer de crisis voorbij is meer aandacht gaan besteden aan mijn privéleven, omdat ik nu ook voel hoe belangrijk het is.

'Ik wil wanneer de crisis voorbij is meer aandacht gaan besteden aan mijn privéleven'

Wees deze periode niet te streng voor jezelf en geniet ook echt van die kleine dingen. Maak een lijstje voor jezelf met dingen die je normaal misschien niet zo snel zou doen, maar wel een positief gevoel van krijgt én doe die dingen dan een paar keer per week. Quick fixes to happiness is the key!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder