Verlof tijdens coronacrisis: 'Mag mijn werkgever mij vragen om verlof op te nemen?'

De regels zijn niet veranderd, de omstandigheden wel...

verlof in de coronacrisis
Andriy OnufriyenkoGetty Images

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 29 april 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Nu we allemaal zoveel mogelijk thuisblijven, moeten we een nieuwe werkmodus vinden. Als je je werk niet vanuit huis kan uitvoeren, omdat je bijvoorbeeld zzp'er bent, een nul-uren contract hebt of werkzaam bent in de horeca, persoonlijke verzorging of cultuursector, dan vul je je verlof waarschijnlijk met home work-outs, eigen huis en tuin taferelen, ruzie maken over de huishouding en bingewatchen: iemand moet het doen. Maar hoe is het geregeld met verplicht verlof tijdens coronacrisis: krijg je wel doorbetaald? Glamour zocht het uit.

Verlof tijdens coronacrisis

De vraag der vragen: hoe kunnen werkgever en werknemers omgaan met verlof tijdens corona? De regels zijn niet veranderd, de omstandigheden wel. Het belangrijkste uitgangspunt is dat in onduidelijke situaties redelijkheid en billijkheid de basis vormen om er samen uit te komen. Redelijkheid en billijkheid lopen immers ook als een rode draad door de Nederlandse rechtspraak voor situaties die ruimte laten voor interpretatie. Makes sense.

Verplicht verlof/vakantie(uren) opnemen?

Het goede nieuws: het is niet de bedoeling dat je werkgever je verplicht om verlof op te nemen, omdat er minder werk is door het coronavirus. Hij of zij moet via het UWV een beroep doen op de aangekondigde nieuwe regeling Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW), waarbij 90% van de loonsom wordt vergoed. Mocht je werkgever al werktijdverkorting (WTV) hebben aangevraagd, dan wordt dit gewoon overgezet. Lees op de site van de Rijksoverheid wat NOW precies inhoudt.

Belangrijk om te weten, is dat zolang je werkgever geld krijgt uit deze regeling, jij niet ontslagen kunt worden en je je volledige loon krijgt doorbetaald. Dit geldt ook als je een flexibel contract hebt of voor een uitzendbureau werkt.

Teamwork

Kijk vooral ook samen met je werkgever naar de mogelijkheden. Misschien is dit een goed moment voor bijscholing of kun je tijdelijk ander werk binnen je bedrijf doen? Denk aan het herinrichten van de socialmediakanalen. In het geval van een kapsalon zou het niet verkeerd zijn als elke werknemer een vaste dag in de week een hair tutorial maakt.

In een notendop: ga in gesprek met je werkgever op zoek naar alternatieven voor de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW). Attendeer je werkgever op de NOW. Wordt dit afgewezen? Ga dan pas in gesprek over het opnemen van verlof. Zoek hierbij naar de redelijkheid en de balans.

P.S. hoe zit het met eerder opgenomen verlof?

Mogen eerder opgenomen verlofuren nu ingetrokken worden? Ja, je kunt je werkgever verzoeken om je vakantie in te trekken. Alleen als je werkgever een zwaarwegend bedrijfsbelang heeft, mag hij dit verzoek weigeren. Een zwaarwegend belang is bijvoorbeeld dat hij al een vervanger heeft aangenomen om jouw werk te kunnen doen en er niet genoeg ander werk tijdens jouw voorgenomen vakantieperiode is. Een andere gewichtige reden zou kunnen zijn dat niet alle vakanties verschoven kunnen worden, omdat je werkgever dan later in het jaar roostertechnische problemen gaat krijgen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk