7 dingen die je herkent als je tijdens quarantaine weer bij je ouders woont

Wil je iets weten over GTST? Ik leg je alles uit.

Bij je ouders wonen
Andriy OnufriyenkoGetty Images

Vanwege de coronacrisis woont Glamour's Laura weer tijdelijk bij haar ouders.

Daar zit ik dan. Bijna 31 en ik woon nu alweer een maand bij mijn ouders. De reden? Na 24/7 in mijn kleine Amsterdamse appartementje in quarantaine te zitten kwamen de muren op me af en begon ik tegen de lampen te praten. Ik voelde me één van de 225 tijgers in Joe Exotic's dierentuin.

Anyway, over de reden dat ik hier zit schreef ik al eerder een uitgebreid verhaal, maar nu we een maand verder zijn, beginnen me wel wat grappige dingen op te vallen. De onderstaande punten zijn vast ook herkenbaar voor jou als jij ook weer (tijdelijk) bij je ouders bent ingetrokken.

Ik ben ineens weer volledig op de hoogte van wat er in GTST gebeurt

Na twaalf jaar out of the loop te zijn geweest, kom ik er nu achter dat Meerdijk nog steeds poppin' is. Indien je een update nodig hebt: alle hotte veertigers (Bas Muijs, Ferry Somogyi) zijn inmiddels grootouders, Ludo en Janine zijn nog altijd de mooiste mensen van heel het Neerlandsch televisielandschap, de scheidingen vliegen je om de oren en er is een hoop drama om één of ander matig schilderij. Wat móeten we met onze tijd, nu het programma eerder met zomerstop gaat?

Naast GTST kan ik je álles vertellen over reguliere televisie

Ik wil echt niet klinken als een vervelende hipster, maar iK HeB GeEn TeLeViSiE, alleen een Chromecast om Netflix, Prime Video, Disney+ e.a. op te kijken. Inmiddels kijk ik met mijn moeder mee naar Steenrijk, Straatarm en Kopen Zonder Kijken en raak ik geïnvesteerd alsof het early season Game of Thrones is. Op zaterdag pink ik een traan weg bij All You Need Is Love (wat in deze tijd echt ontzettend creatief en mooi is!) en zondag speel ik netjes mee met Weet Ik Veel?

Ik ben al lang niet meer zo lang bij mijn ouders geweest

Het is best gek om te bedenken dat ik al twaalf jaar lang niet meer dan een paar dagen op rij bij mijn ouders ben geweest. Toen ik op mijn achttiende naar Amsterdam verhuisde ging ik in het begin nog regelmatig terug naar het Zuiden, maar door de jaren heen werd dit toch steeds minder. Nu maak ik de reis eigenlijk alleen nog voor de staples: Pasen, verjaardagen, Sinterklaas, Kerst. En nooit langer dan een lang weekend. Ik besef dat het ontzettend speciaal is om op volwassen leeftijd weer zo veel tijd met mijn ouders door te brengen.

Artikel gaat onder de video verder.

Zien: inspiratie voor een leuke moederdag in quarantaine

Het is nu een stuk duidelijker welke eigenschap ik van welke ouder heb

Omdát ik hier doorgaans niet zo vaak ben, voel ik me toch vaak een beetje 'te gast'. Mijn moeder herinnert me er dan maar al te graag aan waar de handdoeken liggen, alsof ik hier niet achttien jaar heb gewoond. Nu ik niet 'op bezoek' ben laten mijn ouders ook steeds meer de teugels vieren, en zijn we allemaal wat meer ontspannen. En dat is best verhelderend. Zo snackt mijn vader stiekem als mijn moeder en ik al naar bed zijn, maar vergeet hij de kruimels op te ruimen (a whole mood) en gaat mijn moeder ontzettend lekker op het vooruit plannen van onze maaltijden (same). Het is leuk om zo stukjes van mezelf in ze te herkennen.

Food delivery? Welke food delivery?

Ik verblijf in Venlo, waar het echt een oase van rust is. Een welkome verademing van mijn (ook nu) drukke straat in Amsterdam. Net als iedereen mis ik mijn vrienden enorm, maar er is nog één ding wat ik ontzettend mis: al mijn vaste food delivery-plekken. We koken iedere avond zelf, behalve die ene keer dat ik door de McDrive ben gereden. De delivery-keuze is hier niet reuze (pizza of friet), maar dat bespaart gelukkig ook weer wat geld. Miss you, roti. Miss you, tom kha kai. Until we meet again.

Het is toch een beetje Hotel Mama

Zodra ik mijn laptop dichtklap staat het eten op tafel, mijn beddengoed wordt afgehaald en gewassen, en mijn op de grond gepleurde kledingstukken ineens netjes gevouwen in de kast alsof ik met een huiself leef. Als ontzettend rommelig persoon is het fijn om in huis te wonen met een moeder die graag opruimt.

Ik heb het dagritme van een boomer

We eten om 17.15 en doorgaans ben ik om 21.30 wel klaar om naar bed te gaan. Wie was die meid die tot sluit in de kroeg stond? I don't know her.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points