Deze dingen herken je als je met een huisgenootje in quarantaine zit

Jullie zijn basically een getrouwd stel

cheerful woman looking at friend sitting on bed
Klaus VedfeltGetty Images

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 24 april 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Sinds de uitbraak van het coronavirus bevinden we ons allemaal in ongewone situaties. Sommigen zitten in quarantaine met hun ex, anderen wonen tijdelijk bij hun ouders en weer anderen proberen thuisisolatie in hun eentje door te komen. Ikzelf woon samen met een huisgenootje in een klein appartement en dat levert nogal wat bijzondere momenten op. Mocht je momenteel ook in quarantaine zitten met één of meer roomie(s), dan herken je deze situaties misschien ook wel.

Seksloos koppel

Jullie zijn basically een getrouwd stel. Als je wekenlang maar één iemand full time ziet, leer je elkaar door en door kennen. Jullie eten samen, kijken dezelfde series en gaan rond dezelfde tijd naar bed. Jullie beginnen zelfs in de 'wij'-vorm te praten. "Wij vermaken ons prima, we doen dagelijks spellen", "we proberen positief te blijven" en "sporten? Nee, dat doen we niet echt."

Verslonsd

Waar je vroeger op vrije dagen nog een beetje make-up op deed of een spijkerbroek aantrok, loop je inmiddels dagelijks door het huis met dezelfde legging, afgetrapte sloffen en ongewassen haar (want daar is het nu het ideale moment voor). Jullie verslons-grens wordt steeds verder opgeschoven en dat is helemaal prima.

Je leert elkaar in rap tempo kennen

Je ontdekt nieuwe kanten van je huisgenootje. Eerst kende je haar misschien vooral als die gezellige meid met wie je af en toe samen eet of gaat stappen. Nu krijg je steeds meer van haar karakter te zien: van een slechte verliezer bij Monopoly tot je steun en toeverlaat als je het even niet ziet zitten.

Ergernissen

Nog een reden waarom jullie net een getrouwd stel lijken: er ontstaan ergernissen. Logisch, wie zou dat niet hebben als je opeens 24/7 op elkaars lip zit? Plotseling lijkt de manier waarop je huisgenootje kauwt het ergste dat er is en kun je het even niet handelen als ze luidkeels meezingt met Britney Spears onder de douche. Dat is oké, zo lang je er geen big deal van maakt.

Gedeelde vriendschappen

Natuurlijk proberen jullie fysiek sociaal contact zo veel mogelijk te vermijden, maar als je huisgenootje dan toch die ene goede vriendin bij jullie thuis heeft uitgenodigd, dan brengen jullie de dag gewoon met z'n drieën (op 1,5 meter afstand) door. Want hé, als je zo weinig mensen mag zien, grijp je iedere vorm van sociaal contact met beide handen aan.

Je bent nooit alleen

You never walk alone. Maar echt. Voorheen waren er wel eens tijden dat jullie elkaar dagenlang niet zagen. Nu zit je constant met elkaar opgescheept, in goede en in slechte tijden. Voordeel: je bent niet eenzaam. Nadeel: je hebt soms ook een beetje me-time nodig.

Herinneringen

Je kunt veel zeggen over de quarantaine-tijd, maar één ding is zeker: je gaat hier bijzondere herinneringen aan overhouden. Hoe fijn is het dan dat je die herinneringen met een ander kunt creëren? Jullie gaan samen op zoek naar een nieuwe hobby (puzzelen, schilderen, elkaar voorlezen), doen epische Mario Kart-racewedstrijden, knippen elkaars pony bij en dansen dronken in de woonkamer.

Collega's

Je huisgenootje is nu niet alleen je kapper, persoonlijke therapeut en entertainer, ze is ook je collega geworden. Jullie hebben ieder een aparte werkplek, lunchen samen en kletsen aan het einde van de middag de dag door tijdens een koffiepauze.

Vrienden voor het leven

Het is make or break, mensen. Als je wekenlang met een huisgenoot in thuisisolatie zit, zijn jullie na de quarantaine-periode ofwel vrienden voor het leven, of gaat één van jullie op zoek naar een nieuwe woning. Laten we hopen op optie nummer één.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder