Erin & eruit: zoveel spaart en spendt apotheker Minou (28)

Hoe streng is haar budgetbeleid?

hoe spaargeld opbouwen
Sandra de Kuiper

Wie Minou, 28 jaar
Beroep Apotheker, 32 uur per week
Salaris: €2050 netto
Woont in: Voorschoten, samen met partner
Huur: 500 € (partner betaalt de rest, naar ratio/inkomen berekend)
Boodschappen: 200 €
Overig: 125 € zorgverzekering, 250 € auto
Beauty en kleding: 75 €
Sparen: 700 €
Uitgaan: 200 €

Wat betekent geld voor jou?

Mijn vriendinnen zien mij wel als zuinig. Als een echte gierige Nederlander kijk ik altijd of het ergens goedkoper kan. Ik let in de supermarkt goed op de prijskaartjes en aanbiedingen. Aan de andere kant geef ik best veel geld uit aan uit eten gaan en vakanties, in dat opzicht maakt geld mij wel gelukkig.

Wat kocht je van je eerste echte salaris?

Een paar suede laarzen, ik heb ze nog steeds! Zo zie je maar dat als je investeert in kwaliteit, je op den duur goedkoper uit bent. Ik ben altijd erg bewust van de cost per wear van een item.

Ben je voor iets (groots) aan het sparen?

Ik wil graag mijn studieschuld snel afbetalen, dus daar gaat een groot deel van mijn spaargeld nu heen. Lijkt me heerlijk om gewoon vrij van schulden te zijn.

(de tekst gaat verder onder de video)

Zien: dit zijn de rijkste selfmade BN'ers onder de 40


Waar geef je graag je geld aan uit?

Na de vaste lasten gaat het meeste van mijn geld naar etentjes en gezelligheid. Ik vind het heerlijk om uit eten te gaan, terrasjes te pakken, festivals te bezoeken en op vakantie te gaan. Dit jaar houd ik dus flink wat centen over die naar mijn studiefinanciering kunnen!

Heb je financiële doelen in het leven?

Mijn partner belegt zijn geld zodat hij eerder met pensioen kan gaan. Hierin heeft hij mij wel geïnspireerd. Ik hoop dat ik ook iets eerder met pensioen kan.

Wat is jouw geld/spaarmotto?

Een hele Hollandse: er is altijd wel een kortingscode te vinden op het internet!

Wat wil je je kind(eren) meegeven over geld?

Dat het allemaal gaat om balans. Als je goed op je geld let met dingen als boodschappen, heb je de vrijheid om geen nee te moeten zeggen tegen de leuke dingen in het leven. Ik koop huismerk en plan mijn boodschappen zorgvuldig, zodat ik niet mijn bankrekening hoef te checken als ik een rondje geef in de kroeg.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk