Erin & eruit: zoveel spaart en spendt verpleegkundige Greetje (25)

Hoeveel verdient een verpleegkundige?

hoe spaargeld opbouwen
Sandra de Kuiper

Wie Greetje, 25 jaar
Beroep Verpleegkundige op de afdeling long / cardio
Salaris: €2500 netto
Woont in: Alkmaar
Huur: €800
Boodschappen: €300
Overig: 125 € zorgverzekering, 250 € auto
Beauty en kleding: €80 aan kleding en €19 aan een Goodiebox-abonnement
Sparen: €200-€300
Uitgaan: Als het weer mag: rond de €50-80 euro
Overig:
Sporten (€24,97 voor sportschool, €70 voor bootcamp-classes), zorgverzekering (€128), internet en televisie (€46,50), telefoon (€12), auto (verzekering €70, benzine €80, wegenbelasting €20).

Wat betekent geld voor jou?

Ze zeggen dat geld niet gelukkig maakt, maar ergens is dat wél zo. Wanneer je jezelf kan onderhouden en nog iets overhoudt om wat leuks te doen, en wat te sparen voor zekerheid, je een stuk gelukkiger bent. Uiteraard is het niet alles, maar het neemt een hoop zorgen weg. Als je niet elk dubbeltje om hoeft te draaien en je nooit in paniek bent of je je rekeningen deze maand wel kan betalen, vind ik dat je het goed hebt.

Wat hebben je ouders je meegegeven over geld?

Dat je moet zorgen dat je altijd een buffer hebt: sparen is dus ontzettend belangrijk. Maar ze leerden me ook dat je niet super veel geld hoeft te hebben om het leuk en fijn te hebben in het leven. Zolang je maar een buffer hebt om onverwachte situaties op te vangen, zonder dat je in de problemen raakt. Dat bespaart een hoop stress.

Wat kocht je van je eerste echte salaris?

Ongeveer zes maanden na mijn afstuderen kocht in mijn eerste auto. Een Citroën C1 – hij is nu zeven jaar oud en nog steeds mijn trouwe vervoersmiddel.

Met deze 5 tips heb jij je geldzaken meteen op orde

Waar geef je je geld graag aan uit?

Uiteraard het liefst aan gezellige dingen: uitjes, terrasjes met vrienden, en festivals. Alleen staat dat nu even on hold. Verder koop ik enorm graag cadeautjes, als ik iets zie voor een vriendin dan koop ik het graag, omdat ik anderen graag blij maak. Lief zijn voor een ander voelt gewoon goed.

Ben je voor iets (groots) aan het sparen?

Zoals zovelen zet ik geld opzij om binnenkort hopelijk een huis te kunnen kopen. Mijn vriend en ik willen graag samen iets zoeken.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wat is jouw spaarmotto?

Een motto heb ik niet echt, maar wel een goede methode die al tijden voor me werkt. Zodra mijn salaris gestort wordt, zet ik automatisch een deel opzij. Out of sight, out of mind. Als het geld nooit op je betaalrekening heeft gestaan, mis je het ook niet.

Wat wil je je kind(eren) meegeven over geld?

Dat je altijd goed moet nadenken of je iets écht nodig hebt, en over grotere aankopen even goed nadenkt. Vraag om adviezen als het om grotere bedragen gaat. Doe geen grote impulsieve aankomen zonder er goed over na te denken. Het hebben van geld is fijn. Het belangrijkst is dat je gezond bent je zelf financieel onafhankelijk bent. Dat je rond kan komen, en nog wat hebt om te sparen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk