Anna Wintour biedt excuses aan voor 'pijnlijk en intolerant' gedrag

De Vogue-hoofdredacteur schreef een emotionele mail aan haar zwarte medewerkers

anna wintour
Francois DurandGetty Images

In deze weken waarin er eindelijk overal ter wereld een licht wordt geschenen op racisme, is het aan iedereen om bij zichzelf na te gaan: wat heb ík gedaan, al die tijd? Velen van ons komen erachter dat het niet genoeg was om gewoon niet racistisch te zijn, we moeten anti-racistisch zijn. Vooral veel witte mensen in hoge posities komen er nu achter dat ze meer hadden moeten doen om inclusief te zijn. Zo ook Amerikaanse Vogue-hoofdredacteur Anna Wintour, meldt Page Six. Zij schreef een emotionele brief aan haar personeel om haar excuses aan te bieden.

Verdriet, pijn en woede

Volgens Page Six verstuurde Wintour een e-mail naar al haar medewerkers: "Ik wil beginnen met het erkennen van jullie gevoelens, en het uitdrukken van mijn empathie voor wat zo velen van jullie doormaken: verdriet, pijn, en ook woede," schreef de wereldberoemde hoofdredactrice. "Ik wil dit vooral zeggen tegen alle zwarte leden van ons team – ik kan me niet voorstellen hoe de afgelopen dagen voor jullie zijn geweest. Ik weet dat de pijn, het geweld en het onrecht dat we nu zien, al een lange tijd gaande is. We hadden dit lang geleden al moeten erkennen, en er iets aan moeten doen."

Pijnlijk en intolerant

Wintour geeft toe dat zwarte mensen niet genoeg kansen hebben gekregen bij het tijdschrift: "Ik zeg met pijn in mijn hart dat ik weet dat Vogue niet genoeg kansen en ruimte heeft geboden aan zwarte editors, schrijvers, fotografen, ontwerpers en andere creatieven. Ook hebben we fouten gemaakt in het publiceren van artikelen of beelden die pijnlijk en intolerant waren. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor deze fouten."

Niet makkelijk

Ze geeft toe dat het moeilijk moet zijn om een zwarte werknemer te zijn bij Vogue, en duidt erop dat ze dat wil veranderen: "Het kan niet makkelijk zijn geweest om als zwart persoon bij Vogue te werken, en jullie zijn nog met veel te weinig. Het is niet genoeg om te zeggen dat we het beter gaan doen, maar we gaan het echt beter doen. Weet echt dat ik jullie stemmen en antwoorden waardeer terwijl we een manier zoeken om de toekomst in te gaan. Ik luister en ik hoor graag jullie feedback en jullie advies, als jullie dat willen delen."

(de tekst gaat verder onder de video)

Bekijk ook: de leukste girl power iconen

"Ik ben trots op de content die we over de afgelopen dagen hebben gepubliceerd, maar ik weet ook dat er nog ontzettend veel werk aan de winkel is. Aarzel niet om persoonlijk contact met mij op te nemen. Ik ben op zoek naar manieren om deze issues op een open en eerlijke manier te bespreken. Ondertussen sta ik altijd open voor jullie gedachten en reacties."

Kritiek

Amerikaanse Vogue veel onder vuur gelegen vanwege het gebrek aan diversiteit, zowel in de publicatie als in het team. Naomi Campell bekritiseerde de publicatie omdat het een 'volledig wit team' zou hebben. Ex-Vogue redacteur André Leon Talley schreef in zijn boek dat Anna Wintour hun vriendschap beëindigde omdat hij 'te oud, te dik en uncool' zou zijn.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points