10 dingen om te onthouden wanneer je een eigen bedrijf wil starten

Met deze tips in je achterhoofd ben je ready to go

the sims gratis
Westend61Getty Images

Al langer aan het dromen over een eigen bedrijf en in de afgelopen periode genoeg tijd gehad om jouw geniale business idee uit te werken? Go for it! Wij helpen je met tien tips die je in je achterhoofd moet houden wanneer je aan de slag gaat om die ene droom werkelijkheid te laten worden.

Stap voor stap

Zorg ervoor dat je niet te snel gaat en stap voor stap kijkt wat er nodig is om jouw droom na te jagen. Zo voorkom je dat de stappen die je zet voor te veel verandering in één keer zorgen en je dus een grotere stap terug moet zetten als iets niet lukt of anders moet worden gedaan.

Kijk hoe anderen het doen

Laat je inspireren door wat anderen doen en kijk goed naar de successen van mensen of bedrijven die ook werkzaam zijn in het veld van jouw interesse. Kijk vooral ook naar wat anderen níet doen. Door dit wel te doen, maak je jouw bedrijf bijzonder en vergroot dit de kans dat mensen voor jou zullen kiezen.

Houd je doel voor ogen

Blijf jezelf te allen tijden voorhouden waarom je dit doet. Dit zorgt voor motivatie en zal er voor zorgen dat jij op de momenten dat het nodig is net een stapje verder gaat. Een goede manier om jezelf hieraan te blijven herinneren is door het op te schrijven. Zo kun je als het even tegenzit altijd even terugkijken en teruggaan naar de basis.

Gebruik je netwerk

Netwerken is key. Niet alleen om nieuwe mensen en misschien potentiële klanten te ontmoeten, maar ook om hen te helpen wanneer ze jou nodig hebben. Want als je hen helpt, zullen zij jou op een bepaald moment ook willen helpen en dat kan tijdens het opzetten van een bedrijf altijd goed van pas komen. Daarnaast zullen de mensen die je helpt - mits ze de samenwerking als positief ervaren - hier hoogstwaarschijnlijk ook over vertellen en die naamsbekendheid is altijd mooi meegenomen!

Zorg voor jezelf

Hoe graag je ook alles wil geven om jouw business tot een succes te laten worden, blijf altijd goed voor jezelf zorgen! Dat heb je niet alleen nodig, het zorgt ook voor zekerheid voor jezelf en voor de buitenwereld. Wanneer je elke dag fris en energiek bent doordat je goed slaapt, genoeg beweegt en gevarieerd eet, maak je je keuzes helderder en zal je ook merken dat bijvoorbeeld communiceren met anderen beter en soepeler verloopt.

Ga door als iets fout gaat

Niet alles zal gaan zoals jij dat wil, maar dat is oké en het hoort erbij. Laat je dus niet teveel beïnvloeden wanneer dingen anders gaan en probeer het, hoe moeilijk dat soms ook is, te laten gaan. Laat het van je afglijden en ga door. Je kan het!

Houd vol

Blijf volhouden. Wanneer je gelooft in jouw geniale idee en je daarvoor wil gaan, moet je altijd blijven volhouden. Ook wanneer het even tegenzit of de situatie uitzichtloos lijkt. Het gaat erom dat je kunt leren van de dingen die gebeuren. Tegenslagen kun je als een les zien. Onthoud dat je niet voor niets zo ver bent gekomen en er een reden is dat jij in jouw business idee gelooft. Het komt goed, echt waar.

Houd je ogen open

Blijf altijd actief rondkijken zodat je snel kunt schakelen wanneer er business wise iets voorbij komt wat je interessant vindt. Dit houdt je scherp en zorgt ervoor dat je snel schakelt. Dat is niet alleen fijn voor je eigen gevoel, maar levert je wellicht ook nog wat buitenkansjes op!

Omarm concurrentie

Er is altijd wel een beetje sprake van concurrentie, maar dat is gezond. Dit zorgt er juist voor dat je een bepaalde drive hebt en je bedrijf beter kunt maken. Belangrijk is wel dat je gefocust blijft op je eigen zaken en je je niet gek laat maken door je concurrentie.

Geniet!

Last but not least: geniet! Van het proces, de ideeën die je krijgt en gaat uitvoeren en het succes dat je uiteindelijk behaalt. You can do it!

Dit artikel verscheen eerder op Glamour UK.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points