Hoe slaap je in deze hitte? 5 foolproof tips om lekker in te dommelen tijdens warme dagen

Zzzzzzzzzz

popsicle pattern
Andriy OnufriyenkoGetty Images

Bereid jezelf voor, want er zit misschien wel een hittegolf aan te komen. Na al die maanden binnen zijn wij er klaar voor om daar lekker van te genieten (maar natuurlijk wel volgens de richtlijnen van het RIVM.

Vandaag wordt het op sommige plekken wel warmer dan dertig graden - warmer dan sommige plaatsjes in Spanje, woohoo! - en ook volgende week zitten er een paar hete dagen bij.

Tips: slapen in de hitte

Nu zitten er natuurlijk een paar voordelen aan thuiswerken in de hitte (niet meer in die hete bus of trein en meteen na het werken door naar een lekkere picnick) zijn er ook wat nadelen (kantoor airco, ik mis je). Geen luchtige gordijnen voor een lekker briesje. Nee, in plaats daarvan smelten we weg op ons balkon en moeten we op onze dekens slapen in plaats van er onder.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Benieuwd hoe je het best kunt slapen in de hitte? Er zijn een paar simpele hacks die wij je niet willen onthouden, zodat jij gewoon lekker slaapt tijdens warme nachten.

Doe de slaapkamer deur niet dicht

Om de lucht in je kamer te laten stromen moet je de slaapkamer deur en de ramen open houden. Open, als het kan, meerdere ramen en deuren op de verdieping, zodat er een briesje ontstaat. Zorg er wel voor dat je kamerdeur achter een deurstop staat, anders waait 'ie dicht.

Verandering is net zo goed als rust

Als je rusteloos wordt in de avond, probeer dan om een andere slaappositie te vinden (precies andersom in bed gaan liggen is een goede optie). Dit zorgt ervoor dat je een koel plekje kunt vinden dat je nog niet hebt opgewarmd met je eigen lichaamswarmte en dat je misschien wel een betere plek hebt waar je het briesje dat door je kamer waait beter kunt voelen. Kun je een extra beetje hulp gebruiken? Kijk dan of een Cool Gel kussen iets voor je is. Deze heeft verschillende gebieden waar verkoelende gel in zit, zodat je je hoofd koel houdt. Daarnaast zijn er ook matrassen die speciaal gemaakt zijn om jou af te koelen op warme dagen.

Kijk niet naar je telefoon of mail voor je gaat slapen

Dit is altijd belangrijk, maar al helemaal nu, en dat is om twee redenen. Ten eerste omdat, sinds de lockdown, angsten bij mensen erger zijn geworden en ons slaappatroon daar ook onder te lijden heeft. Daarnaast zorgt de hitte er voor dat je nog moeilijker in slaap valt, dus alle mogelijke afleidingen die je kan hebben moet je lekker ditchen uit de slaapkamer. Een boekje lezen of een audioboek luisteren helpt wel goed. Zo krijgt je lichaam het signaal dat je je aan het klaarmaken bent om naar bed te gaan.

Probeer de natte handdoek truc

Als je geen airco hebt, pak dan een natte handdoek en hang die in een open raam, of voor je ventilator als je die hebt. De lucht die hierlangs komt neemt de vochtigheid van de handdoek mee en dit zorgt voor een lekker koel briesje.

Zorg dat je lakens luchtig zijn

Polyester houdt warmte vast en is water-resistent, dat betekent dat wanneer je zweet dit weer terugkomt op je huid en dat maakt het klam. Kies daarom voor luchtige stoffen zoals katoen of linnen. Ikea heeft een prachtige collectie met honderd procent katoenen lakens en ook H&M heeft een paar mooie exemplaren. Kies een mooie set uit, een lekker zomers cadeautje wat je echt verdiend.

Dit artikel is eerder verschenen op Glamour UK.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points