Deze dingen doen miljonairs om rijk te blijven

Rijk worden is één ding, rijk blijven is iets anders

celebrity sightings in los angeles   september 27, 2018
Hollywood To You/Star MaxGetty Images

Rijk worden. Voor velen een doel in het leven, maar zeker niet iets wat je 'zomaar' even doet. Rijk worden is één ding, maar rijk blijven is ook een kunst. Het schijnt nogal moeilijk te zijn. Dat maakte me benieuwd naar wat rijke mensen doen om die six figures op hun bankrekening te houden. Ik zet de tips van onder andere Porterenee, Quote en Kandoor op een rijtje, zodat jij in ieder geval weet wat te doen als je vermogen wil blijven spekken. Deze dingen doen rijke mensen om rijk te blijven:

Ze sparen niet, maar investeren

Investeren, investeren, investeren. Dat is wat miljonairs doen om hun vermogen te laten groeien, volgens Porterenee. Ze zorgen voor een goede buffer, maar voor de rest investeren ze al hun geld om hun bedrijf of bedrijven te laten groeien.

Ze blijven zich ontwikkelen

De wereld gaat door en dat weten miljonairs maar al te goed, weet Quote te vertellen. Daarom grijpen ze iedere kans om bij te leren en zich door te ontwikkelen aan. Het is belangrijk om goed op de hoogte te blijven van het vakgebied waarin jij opereert en snel te schakelen wanneer er veranderingen plaatsvinden in het werkveld.

Ze manifesteren

Een ding dat veel rijke mensen gemeen hebben: ze geloven in zichzelf en in het feit dat ze rijk kunnen worden. Ze manifesteren bewust of onbewust rijkdom. Als je wéét dat dit je pad is, dan zal het je ook lukken.

Ze blijven rustig

Volgens Quote is goed kijken wat je moet doen, niet te snel gaan en kalm blijven belangrijk. Zo zorgen rijke mensen voor een stabiele basis zodat ze - mocht dit nodig zijn - ook nog ergens op terug kunnen vallen. Time to get zzzennnnnn, dus. Doe het voor het hogere doel!

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Ze zorgen voor meerdere inkomstenbronnen

Rijke mensen vissen in meerdere vijvers en zullen niet zo snel op één paard wedden (zo gaat het wel weer met die dierenmetaforen, Lo), tipt Porterenee. Vaak investeren ze hun geld in vastgoed, want dat loopt altijd door en is beter dan je geld op de bankrekening laten staan. Ook verkopen ze hun kennis veelal door middel van (online) cursussen, lezingen of schrijven ze een boek.

Ze staan vroeg op

Miljonairs starten hun dag voor het ontbijt, weet Quote te vertellen. Dit betekent dat ze de eerste to-do's al van hun lijstje hebben gestreept nog vóór ze beginnen aan de belangrijkste maaltijd van de dag. In de ochtend ben je nu eenmaal het meest productief en dat laten miljonairs zich natuurlijk geen twee keer zeggen.

Ze zeggen nee

Als iets niet past in het plaatje of op een andere manier niet werkt voor een miljonair, dan slaan ze dat af. Ze blijven gefocust op hun doel en zijn niet bang om 'nee' te zeggen. Op die manier blijven ze voor de volle honderd procent gefocust op hun doel en kan niets ze er van af brengen, zo benadrukt Kandoor.

Ze ondernemen

Tachtig procent van de miljonairs is ondernemer, meldt Porterenee. Van de niet-miljonairs is maar negentien procent van de mensen ondernemer. Je ziet het ook meteen wanneer je tijdschriften als Quote 500 openslaat; het overgrote deel is rijk geworden door een eigen onderneming. Opstarten dus die handel!

Ze leven gezond

Miljonairs nemen hun gezondheid serieus en doen er alles aan om zo fit en gezond mogelijk te blijven zodat ze op hun best hun werkzaamheden en bedrijven in goede banen kunnen leiden. En dan hebben we het niet alleen over fysieke gezondheid, maar ook over mentale gezondheid.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk