Amerikaanse highschools komen met Zoom-dresscodes

"Ook achter de camera moet je professioneel blijven," aldus de scholen

zoom meeting
Klaus VedfeltGetty Images

Verschillende Amerikaanse scholen leggen hun leerlingen een dresscode op wanneer zij deelnemen aan Zoom-meetings. TeenVogue interviewde voor hun serie Fear and Learning in America - waarin wordt onderzocht wat terug naar school gaan betekent voor leerlingen - enkele leerlingen over wat zij van deze maatregelen vinden. Een van die leerlingen is Anna.

Dresscode in Zoom-meetings

Voor Anna verandert er bijvoorbeeld niets aan haar lessen, behalve dat ze via Zoom plaats zullen vinden.

Anna is een van de vele leerlingen die zich moet houden aan een dresscode op school. Deze dresscode houdt in dat broeken tot de taille moeten komen, hoofdaccessoires niet binnen gedragen mogen worden, rokken, jurkjes en shorts moeten minimaal knielengte zijn en leerlingen mogen geen dekens of pyjama's dragen tijdens de les.

"Mijn school houdt dezelfde dresscode aan als wanneer we normaal naar school zouden moeten. Ik weet niet helemaal hoe ze dat gaan handhaven, maar ik denk dat je er op wordt aangesproken wanneer je je niet volgens de dresscode kleedt en je dan je outfit moet wisselen."

Dit zou zijn om, volgens de Knox County Board of Education dress code, een veilige en optimale leeromgeving te creëeren. Iets waar niet alle studenten het mee eens zijn, waaronder Anna.

"Ik ben tegen de dresscode," zegt Anna. "Ik denk dat hoe jij jezelf kleedt een manier is om – al helemaal voor tieners – jezelf uit te drukken. Alhoewel ik het wel eens ben dat het niet té bloot mag zijn, denk ik niet dat een beetje bloot afleidend zal zijn."

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Maatregelen wanneer dresscode wordt genegeerd

De website van het Knox County Board of Education zegt dat ouders van leerlingen die de dresscode negeren een bericht krijgen en dat hier sancties op staan, maar het is niet bekend of dit dezelfde sancties zijn die gelden wanneer de lessen plaatsvinden op school.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points