Deze TikTokker laat zien hoe makkelijk het is om iemand te drogeren en we moesten twee keer kijken om het te zien

Toch écht beter opletten

kate moss
Rose HartmanGetty Images

Naïef als ik ben dacht ik altijd dat het mij niet zou kunnen overkomen dat ik in een bar of club word gedrogeerd. Ik let toch altijd goed op mijn drankje? For the record, ik heb het gelukkig nog nooit meegemaakt, maar na het zien van deze TikTok ben ik me veel bewuster van hoe makkelijk er iets in je drankje kan belanden.

Zien: Op stap met DJ Wef en dochtertje Nori

TikTok drogeren

In een kort filmpje laat TikTok gebruikster Mel van het account @renaissancewomenhood vijf verschillende manieren zien hoe je ongezien iets in iemands drankje kan doen en dat is ongelofelijk. In de TikTok gebruikt Mel maiskorrels om te laten zien hoe makkelijk je op een slinkse wijze iets in iemands drankje kan laten vallen.

De eerste keer dat ik het filmpje keek, snapte ik niet eens wat er nou precies aan de hand was. Na twee, drie keer kijken snapte ik pas wat er aan de hand was en ik schrok me dood. Ik had geen idee dat ik het niet zou zien als het onder mijn neus gebeurt op klaarlichte dag.

Ook mensen op Twitter gaan los over deze TikTok en het feit dat je nauwelijks ziet wat er gaande is. Daarnaast delen ze hun eigen verhalen over de momenten waarop ze zich tijdens een avondje uit ineens niet goed voelde.

Dit laat nog maar eens zien dat je nooit je drankje uit het oog moet verliezen of zomaar drankjes van anderen aan moet nemen – en zelfs áls je al zo voorzichtig bent, kan het je dus nog overkomen: zelfs als je er met je neus bovenop staat en weet waar je op zou moeten letten, is het bijna niet merkbaar.

This content is imported from TikTok. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wat moet je doen als je gedrogeerd bent?

Heb jij het idee dat je gedrogeerd bent? Zoek dan meteen iemand op die je in de gaten kan houden en zonodig hulp in kan schakelen. Zorg ook dat je meteen je urine opvangt en deze kan laten onderzoek, aldus de GGD.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points