Jewaria Gazaele Luu: 'Als model krijg ik soms gekke aanvragen, zoals 'we zoeken een Aziaat''

Glamour spreekt exclusief met Jewaria Gazaele Luu voor het septembernummer

glamour heeft drie verschillende covers, met drie coversterren voor het septembernummer die perfect passen bij glamour anno 2020 oumayma, jewaria en naomie
Glamour

De wereld is de afgelopen vijftien jaar enorm veranderd, en Glamour daarmee ook. Glamour heeft daarom drie covers, met drie coversterren voor het septembernummer die perfect passen bij Glamour anno 2020: Jewaria, Naomie en Oumayma. Jewaria Gazaele Luu (23) is van alles: vegan, moeder, model, rechtenstudent, modefanaat and the list goes on. Als model vormt ze nu zelf de representatie in de modewereld die zij in haar jeugd miste.

Jewaria Gazaele Luu

Jewaria's intrede in de modewereld lijkt regelrecht uit een film te komen. “In het begin werd ik vaak via mijn netwerk gevraagd voor fotoshoots en studentenshows van het Amsterdam Fashion Institute – daardoor ben ik in Nederland door Amazing Agency (nu Movement Models) gescout. Toen ik zestien jaar oud was zei een vriend die als stylist werkte tegen me dat ik het als model goed zou doen in Azië. Ik besloot om foto’s van mezelf naar Elite Vietnam te sturen. De volgende dag nodigden ze me uit om naar Ho Chi Minhstad te komen.”

' Ik durf mijn grenzen eerder aan te geven dan vroeger'

“Op mijn achttiende kwam ik terug naar Nederland en werd ik benaderd door Ulla Models. Ik was toen net ziek geweest; ik liet weten dat ik de kans waardeerde, maar dat ik mijn gezondheid even op de eerste plaats wilde zetten. Ik vind het wel leuk nu ik wat ouder ben en meer levenservaring heb. Ik weet beter wie ik ben en durf mijn grenzen eerder aan te geven dan vroeger. Soms krijg ik ook wel gekke aanvragen, zoals ‘we zoeken een Aziaat.’ Dan willen ze van die eetstokjes in je haar doen en krijg je te maken met cultural appropriation. Ik zeg daar natuurlijk ‘nee’ tegen.”

Glamour bestellen

Het hele interview met Jewaria Gazaele Luu lees je in Glamour's birthday issue dat op 3 september in de winkels ligt. Geen zin om de deur uit te gaan? Je bestelt 'm hier online, zonder verzendkosten! Wil jij iedere maand het leukste blad van Nederland op je deurmat krijgen? Meld je dan aan als abonnee, en mis nooit meer een editie van Glamour.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points