Oumayma Elboumeshouli: 'Ik omring mezelf met mensen die op een dieper niveau bijdragen aan de mode-industrie'

Glamour spreekt exclusief met Oumayma Elboumeshouli voor het septembernummer

glamour heeft drie verschillende covers, met drie coversterren voor het septembernummer die perfect passen bij glamour anno 2020 oumayma, jewaria en naomie
Glamour

De wereld is de afgelopen vijftien jaar enorm veranderd, en Glamour daarmee ook. Glamour heeft daarom drie covers, met drie coversterren voor het septembernummer die perfect passen bij Glamour anno 2020: Oumayma, Naomie en Jewaria. Wat voor Oumayma Elboumeshouli (25) begon als het delen van outfit-kiekjes, groeide uit tot een zelfstandige droombaan in de mode. Met ruim 200.000 volgers op Instagram wordt ze door de grootste modehuizen ingevlogen voor hun shows.

Oumayma Elboumeshouli

Hoewel Oumayma als een trein gaat in de mode-industrie, enorme following incluis, had ze niet de intentie om in de mode-industrie te werken. “ Ik ben er tien jaar geleden in gerold toen ik foto’s begon te maken van mijn outfits. Destijds deelde ik die foto’s op Lookbook, een wereldwijd platform om je outfits op te delen – eigenlijk was dat het Instagram van dat moment, speciaal voor modefanaten. Later kwam het fenomeen Instagram en nam ik een deel van mijn trouwe volgers daar mee naartoe. En dat groeide snel.”

'Ook met mode kan er sociaal-maatschappelijke verandering teweeggebracht worden'

“Ik zat in een droomwereld waarin alles mooi en mogelijk was. Pas later realiseerde ik me dat veel mensen die in de mode-industrie werkzaam zijn van een geprivilegieerde achtergrond komen. Ik ging naar een broer die in Dubai woonde, om uit te vinden of daar wél plek voor me was. Ik heb in Dubai meteen paar interessante merken gewerkt, waardoor er, toen ik terugkwam in Nederland, op een andere manier naar me werd gekeken. Helaas hebben meer mensen daar last van; pas wanneer ze internationale erkenning krijgen, komt de Nederlandse media achter ze aan. De modewereld is vrij oppervlakkig, vooral door de invloed van social media als TikTok en Instagram. Ik probeer mezelf te omringen met mensen die getalenteerd zijn en op een dieper niveau willen bijdragen aan de industrie.”

Glamour bestellen

Het hele interview met Oumayma Elboumeshouli lees je in Glamour's birthday issue dat op 3 september in de winkels ligt. Geen zin om de deur uit te gaan? Je bestelt 'm hier online, zonder verzendkosten! Wil jij iedere maand het leukste blad van Nederland op je deurmat krijgen? Meld je dan aan als abonnee, en mis nooit meer een editie van Glamour.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points