Kabinet kondigt extra regionale corona-maatregelen aan: kroegen moeten eerder sluiten

Café's en horecagelegenheden in het westen van Nederland moeten eerder dicht om besmettingen tegen te gaan

katrin wrobel   street style   berlin   june 16, 2020
StreetstyleshootersGetty Images

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 18 september 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Het coronavirus begint opnieuw steeds meer om zich heen te grijpen. Gisteren werd er een recordaantal nieuwe besmettingen gemeld, volgens de NOS waren dit er 1756. Zo hoog is het aantal nog niet geweest en daarom kondigt het kabinet vanavond nieuwe maatregelen aan.

Nieuwe corona-maatregelen september

Een van deze maatregelen zal zijn dat de café's en andere horecagelegenheden in de regio's Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Kennemerland (Haarlem), Haaglanden (Den Haag), Utrecht en Hollands Midden (Leiden) om middernacht de lampen aan moeten zetten en de muziek uit moeten doen en om 1:00 de tent moeten sluiten. Daarnaast wordt het aantal mensen dat aanwezig mag zijn in een feestzaal teruggebracht van 1oo naar 50, aldus de NOS.

Al deze maatregelen moeten er voor zorgen dat het aantal besmettingen terug gaat lopen en het coronavirus beter gecontroleerd kan worden.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Coronavirus onder jongeren

Jongeren en studenten hebben op dit moment volgens NU.nl een cruciale rol in de verspreiding van het coronavirus, omdat zij de meeste sociale contacten hebben die ze langzaamaan weer meer zien. Daarom zet de overheid in op speciale voorlichtingscampagnes in de regio's die de meeste positieve testen hebben. Studentenverenigingen hebben al toegezegd hier aan mee te werken om zo samen de verspreiding tegen te gaan.

Laten wij met z'n allen ook zorgen dat we alert blijven op de regels. In ons eigen Amsterdam merken we dat er in het openbaar steeds minder afstand wordt gehouden, maar als we allemaal de regels aan onze laars lappen, is een nieuwe lockdown niet ondenktbaar. Besef dus dat het heerlijk is dat je bepaalde vrijheden hebt, maar houd je daarbij aan de regels. Er zijn voldoende manieren om leuke dingen te doen én de regels te volgen! Was je handen, houd afstand (zowel binnen als buiten) en laat je testen bij klachten.

Persconferentie over coronavirus

Verdere aankondigingen en uitleg van de maatregelen tegen het coronavirus zullen vanavond besproken worden in de persconferentie die wordt gegeven door minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Deze vindt om 19:00 plaats en is te zien op televisiezenders en websites van de NOS, RTL en SBS6.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder