Omroep ZWART is zojuist gelanceerd

O.a. Akwasi, Bizzey en Jamie Li roepen op om lid te worden van de omroep waar iedereen wordt gehoord en gezien

omroep zwart
Omroep Zwart

Vandaag om 12.00 uur is Omroep ZWART gelanceerd. Om de nieuwe omroep aan te kondigen, deelt een groep bekende Nederlanders en influencers foto's van zichzelf op Instagram, met daarin de vraag "Wakker?".

Omroep Zwart

"Hoe snel hebben we een nieuwe omroep gestart, denk je? Word lid @omroepzwart #zwart," staat er als caption onder de Instagramposts van onder anderen woordkunstenaar Akwasi, rapper Bizzey, ondernemer Ron Simpson, influencer Jamie Li, stylist Nicole Huisman, eigenaar van Hammerfest Agency Baba Touré en founder van Offgrid Agency Leroy Aznam. De link verwijst naar de website van omroepzwart.

Iedereen wordt gezien

De website met een zwart-gele lay-out kopt de tekst: "Een klapper van een nieuwe omroep. Waar iedereen wordt gehoord, en iedereen wordt gezien. Vandaag beginnen we. Wakker? Word lid." Voor €10 word je lid van de omroep. De omroep heeft binnen een half uur 4000 volgers op Instagram en honderden nieuwe leden.

50.000 leden nodig

De organisatie deelt dat ze 50.000 leden nodig hebben om de omroep te kunnen starten. De website van Rijksoverheid vermeldt dat nieuwe omroepverenigingen een voorlopige erkenning krijgen. Met die erkenning mogen er programma’s uitgezonden worden op de publieke omroep. De eisen daarvoor zijn dat de omroep minimaal 50.000 betalende leden moet hebben en zich moet onderscheiden van andere omroepen. BNN is een omroep die in het verleden op deze manier ontstaan is.

Akwasi's strijd tegen ongelijkheid

Vorige week sleepte Akwasi Owusu Ansah (artiestennaam Akwasi) tijdens de FunX Awards de Power Award in de wacht. Radiozender FunX bekroonde hem tot held en boegbeeld in de strijd tegen ongelijkheid in Nederland. De woordkunstenaar droeg de aard op aan 'iedereen die weleens een vuist in de lucht heeft gegooid'. Hij is blij met de prijs en benadrukt dat de award staat voor een groter doel. Over de keuze om de award uit te reiken zegt de NPO-zender: "Normaal gesproken worden alle awards door het publiek bepaald, maar voor deze bijzondere award maakte FunX een uitzondering door er zelf eentje te geven aan iemand die het verdient. Ondanks alles dat hij over zich heen krijgt, geeft hij niet op en blijft hij doorgaan. En dat allemaal voor de good cause.”

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.


      This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
      Advertentie - Lees hieronder verder
      Meer van #GetEducated