Famke Louise in Jinek over #ikdoenietmeermee: "Ik heb respect voor corona"

Ze heeft geen spijt van haar eerdere uitspraken

famke louise glamour marc de groot
Marc de Groot

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 23 september 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Gisteren betoogde mijn collega Laura waarom je als BN'er de verantwoordelijkheid hebt om niet zomaar ongenuanceerde, ongefundeerde troep de wereld in te slingeren. Ze doelt op het statement #ikdoenietmeermee, dat verschillende BN'ers de afgelopen dagen op social media gemaakt hebben. Zo ook rapper Famke Louise, die nogal wat ophef veroorzaakte met haar uitspraken. Ze verscheen gisteren in Jinek om haar statement uit te leggen en somehow she made it worse.

Famke Louise #ikdoenietmeermee

"Alleen samen krijgen we de overheid onder controle. Ik doe niet meer mee. Free the people," zei Famke Louise in een recente Instagramvideo. Nogal heftige uitspraken om te doen als je 1 miljoen jonge volgers hebt. Vooral als je bedenkt dat er duizenden levens op het spel staan als mensen Famkes voorbeeld volgen en ook "niet meer meedoen" met de coronamaatregelen.

- Tekst gaat verder onder video -

Famke Louise bij Jinek

Als Famke te gast is bij Eva Jinek, lijkt ze haar eerdere uitspraken weer tegen te spreken. "Ik heb superveel respect voor corona," begint ze - what does that even mean? "En ook voor de zorg, de doden en de mensen die dierbaren verloren zijn."

“De impact van dit virus is gewoon veel groter dan iedereen denkt," aldus de rapper. "Mensen kunnen niet meer hun ding doen, bedrijven gaan failliet en de entertainmentindustrie ligt helemaal plat. Veel mensen lijden eronder. Ik vind dat het kabinet daar niet genoeg rekening mee houdt, daar is niet genoeg aandacht voor.”

Ze gaat verder: "Ik wil niemand afbranden en ik respecteer wat artsen zeggen. Maar het enige dat ik vraag aan het kabinet is om wat meer medeleven te tonen voor mensen die werkloos worden. Ik vraag me af wat er gaat gebeuren met de maatschappij." Is dat echt het enige dat ze vraagt? Wat volgens mij vraagt ze om "vrijheid voor de mensen", met andere woorden: geen maatregelen.

Famke Louise over coronamaatregelen

Dat is arts Diederik Gommers, die aan tafel zit bij Jinek, ook opgevallen. Hij reageert op Famke's uitspraken: "Als jullie je niet aan de maatregelen gaan houden is het een ramp." Famke reageert vervolgens dat ze weet dat het een ramp is, maar dat ze geen spijt heeft van haar uitspraken. Sterker nog, ze is "heel blij" dat ze het heeft gedaan. "Daardoor heb ik mijn verhaal kunnen doen, want ik vind dat er iets moet veranderen vanuit de politiek.”

Dus met andere woorden: Famke roept ongenuanceerde, ongefundeerde dingen enkel en alleen om de aandacht te trekken van het grote publiek en vervolgens iets anders te beweren? Dat is geen vrijheid, Famke. Dat is chaos.

Entertainmentindustrie coronacrisis

Laat ik nog even benadrukken dat Famke een punt heeft als ze zegt dat de entertainmentindustrie flink geraakt is door de coronacrisis. Dat is zo en dat is heel erg. Maar de passieve hashtag #ikdoenietmeermee in het leven roepen om de belangrijke maatregelen te negeren zónder met een betere oplossing te komen, dat maakt de boel er niet beter op. Dat maakt het alleen maar erger.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder