Waarom Glamour's Eline dit jaar niet aan goede voornemens doet

Als 2020 me iets geleerd heeft, is dit het wel

brunette met neuspiercing en zwarte top
Unsplash

Normaal gesproken zet ik altijd ‘intenties’ aan het begin van een nieuw jaar, wat eigenlijk gewoon een pretentieus woord is voor goede voornemens. En meestal komen die zo’n beetje op hetzelfde neer: harder werken, meer sporten, liever zijn voor mijn medemens en een betere, nee, de perfécte moeder zijn. Maar als 2020 me iets geleerd heeft, is het wel dat je nog zoveel mooie plannen kunt maken maar dat dingen plotseling totaal anders kunnen lopen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Oudjaarsavond

Wist ik veel dat ik een paar maanden later thuis in de woonkamer online pilateslessen zou moeten volgen tussen het rondslingerende speelgoed, de ongevouwen was en met de poes die door het beeld loopt. Dat ik al blij zou zijn als ik op een dag twee e-mails kon versturen. Tenminste, als ik niet in de voorraadkast koortsachtig stond te zoeken naar alwéér een handje nootjes, bakje paprikachips of chocoladereep om me door de dag heen te helpen. En dat ik mijn kinderen vaker wel voor de televisie zou zetten dan niet, gewoon om even een half uurtje voor mezelf te hebben. Van mijn mooie intenties is weinig terechtgekomen. Het afgelopen jaar was vooral overleven.

Goede voornemens 2021

Op zich kunnen goede voornemens hartstikke positief zijn, onder normale omstandigheden tenminste. Een nieuw jaar symboliseert een nieuwe ronde met nieuwe kansen en dat kan veel energie geven. Maar ik denk dat we er met z’n allen goed aan zouden doen om de lat niet te hoog te leggen voor 2021. Het is heel erg een aandoening van de huidige tijd om altijd maar meer, beter en mooier te willen. Maar soms is goed genoeg gewoon precies dat: goed genoeg. Soms is overleven het enige wat je kan doen.

'Het afgelopen jaar was vooral overleven'

Je zo goed en zo kwaad als het gaat door de dag heen slepen, er het beste van hopen en je overgeven aan wat is in plaats van altijd maar te eisen dat alles maakbaar moet zijn.

Veerkracht

Welbeschouwd was 2020 natuurlijk een episch ruk jaar. En toch zijn redelijk wat dingen uit mijn handen gekomen en was ik blij verrast door mijn eigen veerkracht. En door die van heel veel mensen. We hebben ons er toch met z’n allen doorheen geploeterd. En daar mogen we best even op reflecteren en trots op zijn. So what als we niet al onze carrièredoelen hebben afgevinkt, nog steeds geen blokjesbuik hebben en - al onze ‘intenties’ - ten spijt - nog steeds te veel reality TV kijken. We leven nog, we doen ons best en we hebben elkaar. Dus nee, aan goede voornemens doe ik niet dit jaar. Ik zie wel wat er op mijn pad komt.

Vooruit, ik heb er toch ééntje: beter leren fileparkeren.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points