8 Signalen waardoor je weet dat je toe bent aan een nieuwe baan

Er is een aantal signalen waardoor je weet dat het tijd is om door te gaan en je vleugels te spreiden

Ik nam in oktober afscheid van mijn grootste opdrachtgever, waardoor ik in een soort zwart gat viel. Via vriendin en nu ook collega Zoé kwam ik in december bij het digital team van Glamour terecht, waarvan ik nu na bijna een maand kan zeggen dat ik helemaal op mijn plek zit. Of dit ook was gebeurd als ik mijn vorige opdrachtgever niet was kwijtgeraakt? I don't know. Toch weet ik dat het goed voor me is geweest en je soms je vleugels uit moet slaan. Door deze signalen weet je dat je toe bent aan een nieuwe baan.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Nieuwe baan

De ene dag heb je meer zin om naar je werk te gaan dan de ander. Ook ik kan 's ochtends weleens met flinke tegenzin opstaan, maar wanneer ik eenmaal aan het werk ben is het all good. Ik kan dan ook oprecht zeggen dat deze baan een goeie match voor mij is, ik doe wat ik het allerleukst vind, en ik vooral veel plezier in mijn werk heb.

Thuiswerken

Toch hoor ik vaak genoeg om me heen dat dit niet het geval is. Vooral nu thuiswerken de standaard is door de coronamaatregelen, en gezelligheid met collega's en andere leuke aspecten wegvallen, kun je tot de ontdekking komen dat je wellicht niet helemaal meer op je plek zit bij je huidige baan.

Tijd voor een nieuwe baan

Er is een aantal signalen waardoor je weet dat het tijd is om door te gaan en je vleugels te spreiden. Dit hoeft overigens niet gelijk totaal iets anders te zijn. Een (iets) andere functie, andere werkgever of een nieuw team kan soms ook al een behoorlijk verschil maken.

 1. Een goede nachtrust is ver te zoeken
  We weten allemaal dat een goede nachtrust o zo belangrijk is. Als jij twijfelt over je baan of 's avonds al ligt te piekeren over de werkdag erop, zal je dit overal in terugzien. Je bent vaker moe, je verliest je concentratie, and the list goes on.
 2. Snel(ler) geïrriteerd
  Merk je dat eigenlijk alles op werk te veel is en dit afreageert op je collega's, familie en vrienden? Dit kan een paar oorzaken hebben, waaronder dat je het gewoon echt niet meer naar je zin hebt op je werk.
 3. Je ervaart lichamelijke klachten
  Niet alleen een slechte nachtrust kan er op duiden dat je niet meer tevreden bent over je werk. Stress kan zich ook uiten in lichamelijke klachten als hoofdpijn, nek- en rugklachten of misselijkheid.
 4. Geen zin om naar je werk te gaan
  Zoals ik eerder al zei: iedereen heeft weleens een off day. Maar als jij van maandag tot en met vrijdag met lood in je schoenen naar je werk gaat, dan is er meer aan de hand dan gewoon je dag niet hebben.
 5. De motivatie ontbreekt
  Waar je vroeger misschien nog wel je neus in interessante zaken stak, is de motivatie tegenwoordig ver te zoeken. Ook heb je geen zin om met nieuwe ideeën te komen en draag je naar jouw gevoel geen steentje meer bij. Tijd voor iets anders!
 6. Je bent uitgeleerd
  Ook in je werk wil je je vaak blijven ontwikkelen. Heb je het gevoel dat je wel bent uitgeleerd en niet meer wordt uitgedaagd, dan is het tijd om te uit te kijken naar iets waarin je nog wel kunt groeien.
 7. Je bent niet meer tevreden
  Is er geen mogelijkheid voor het onderhandelen over salaris of bijvoorbeeld secundaire arbeidsvoorwaarden? Ook dit kan een reden zijn om te kijken of het gras groener is bij de buren.
 8. Je voelt je niet meer gesteund
  Mis je de nodige waardering bij je huidige werkgever? Wellicht zijn ze in een ander team of bij een ander bedrijf wel blij met je werk.

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Werk & Carrière