De hoogtepunten van de inauguratie van president Joe Biden

Van de optredens van J.Lo en Lady Gaga tot de speech van Joe Biden

Waar we in ons land om 14:00 uur voor de buis kropen voor de persconferentie over de avondklok en nieuwe coronamaatregelen, ging het in de Verenigde Staten gisteren maar om een ding: de inauguratie van president Joe Biden en vice-president Kamala Harris. Om welke reden dan ook gemist? No worries, we hebben de hoogtepunten even voor je op een rijtje gezet!

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Hoogtepunten inauguratie

 1. De afwezigheid van Donald Trump
  Laten we maar even gelijk met de deur in huis vallen. Waar het traditie is dat oud-presidenten en hun partners bij de inauguratie van de nieuwe president aanwezig zijn, besloten Donald en Melania Trump hier geen gehoor aan te geven. Zei er iemand kinderachtig?

 2. Het achterliggende verhaal van de Bijbels
  Bij het afleggen van de eed werden door zowel de president als de vice-president (afzonderlijk) de hand op de Bijbel gelegd. Kamala Harris koos er gisteren voor om de eed af te leggen op twee Bijbels, namelijk eentje van Regina Shelton, die als tweede moeder voor Kamala fungeerde, en de andere van Thurgood Marshall, de eerste zwarte rechter van het Amerikaanse Hooggerechtshof. Joe Biden koos voor een eeuwenoude bijbel, die al jaren in de familie is.

 3. De optredens van onder anderen Jennifer Lopez en Lady Gaga
  Laat het maar aan Lady Gaga en J.Lo over om de inauguratie naar een nog hoger level te brengen. De twee dames zongen de sterren van de hemel en wisten een diepe indruk indruk te maken.

 4. De speech van Andrea Hall en gedicht van Amanda Gorman
  Misschien nog wel het meest indrukwekkende van de inauguratie waren Andrea Hall en Amanda Gorman. Andrea Hall, voorzitter van de internationale brandweerfederatie, is de eerste zwarte brandweercommandant en deed haar prachtige speech niet alleen in gesproken taal, maar ook in gebarentaal. De 22-jarige Amanda Gorman betrad het podium om een eigen gedicht voor te lezen, waarmee ze niet alleen Amerika, maar heel de wereld wist in te pakken.

 5. Last but not least: de speech van president Joe Biden
  Ja, het voelde misschien een beetje aan alsof je om half negen in een hoorcollege zat, maar voor de inhoud van de speech heb ik alleen maar lof. Zo hoopte hij onder andere op saamhorigheid in plaats van verdeeldheid, want "met eenheid kun je grootse dingen bereiken," aldus de 46e president van Amerika.

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Talking points