De echte betekenis van Kamala Harris' paarse outfit tijdens de inauguratie

Mode en politiek gaan hand in hand

joe biden sworn in as 46th president of the united states at us capitol inauguration ceremony
PoolGetty Images

Op 20 januari vond er een historisch moment plaats in de Amerikaanse politiek; Kamala Harris, tot voor kort senator van Californië, werd ingehuldigd in Washington D.C. als vicepresident van de Verenigde Staten. Harris is daarmee de eerste vrouwelijke vicepresident, de eerste zwarte vicepresident én de eerste vicepresident met een Aziatische achtergrond. Voor de gelegenheid maakte Kamala wederom een statement met haar outfit.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Betekenis kleur paars

Kamala’s paarse ensemble maakte de tongen flink los op social media – ze zag er overduidelijk prachtig uit, maar ook de onderliggende betekenis van deze paarse kleur was trending topic. De keuze voor een paarse look komt namelijk niet uit de lucht vallen en heeft een diepere betekenis dan je wellicht denkt. De kleur paars staat in de politieke arena voor eenheid en het samenkomen van twee partijen, in dit geval staat het symbool voor Democratisch blauw en Republikeins rood. Daarnaast sluit de kleur feilloos aan bij de nieuwe slogan van het Amerikaanse kabinet: 'America united'. Voormalige First Lady Michelle Obama en Hillary Clinton kozen tevens voor een paarse look.

Amerikaanse media lieten daarnaast ook weten dat de paarse outfit van Kamala een homage was aan Shirley Chisolm, de eerste zwarte vrouw die werd verkozen in het Congres én de eerste zwarte vrouw ooit die zich kandidaat stelde voor het presidentschap. Haar campagnekleuren? Paars.

Mode en politiek

Op de inauguratiedag droeg Kamala een jurk en jas in een prachtige paarstint, van de hand van zwarte ontwerpers Christopher John Rogers en Sergio Hudson. Rogers plaatste een foto op Instagram als blijk van waardering: “Dank u wel, mevrouw de vicepresident. Het is een eer dat wij een rol hebben gespeeld in dit historische moment,” leest het bijschrift op Instagram.

Harris maakte haar look af met een opvallende parelketting die we al vaker voorbij hebben zien komen, wat een ode is aan haar studentenvereniging Alpha Kappa Alpha sisterhood. Ook de lichtblauwe outfit van FLOTUS Jill Biden had een onderliggende betekenis; de kleur blauw draagt de boodschap van vertrouwen en stabiliteit uit. Het moge duidelijk zijn dat mode en politiek hand in hand met elkaar gaan.

washington, dc   january 20  us president elect joe biden fist bumps newly sworn in vice president kamala harris after she took the oath of office on the west front of the us capitol on january 20, 2021 in washington, dc biden was sworn in today as the 46th president of the united states photo by drew angerergetty images
Joe Biden en Kamala Harris tijdens de inauguratie in Washington D.C. op 20 januari
Drew Angerer

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points