7 Creatieve manieren om te solliciteren voor een nieuwe baan

Vergeet de standaard sollicitatiebrief, met deze manieren val je pas écht op

Sollicitatiegesprekken tijdens een pandemie gaan net iets anders dan normaal. Waar je voorheen op locatie de beste versie van jezelf kon laten zien, zul je het voor een nieuwe baan nu moeten doen met een virtueel gesprek vanachter je laptop. Extra reden om groots uit te pakken met je sollicitatie, zodat je wat dat betreft in ieder geval al tien punten voorstaat.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Sollicitatiebrief

Lange tijd was de welbekende sollicitatiebrief in Word - dan wel per post of mail verstuurd - de standaard, maar inmiddels zijn er heel veel sollicitatievarianten bijgekomen. Zo laten veel mensen hun sollicitatiebrief mooi opmaken en worden er ook voor het cv allerlei grafische hoogstandjes uit de kast getrokken. Daarnaast zijn er de afgelopen jaren verschillende media-kanalen als paddenstoelen uit de grond geschoten, waardoor je anno 2021 veel meer opties hebt om je toekomstige werkgever te verpletteren.

Creatieve manieren om te solliciteren

 1. TikTok-video
  Als er één app is die het afgelopen jaar populair is geworden, dan is het TikTok. Hoewel het platform er vooral is voor vermaak, kun je er nog veel meer mee - waaronder een filmpje als sollicitatiebrief maken.

 2. IGTV of YouTube
  Geen TikTok, wel Instagram? Dan is ook een IGTV een leuke manier om je voor te stellen of je ervaring in weer te geven. Hetzelfde geldt voor een YouTube-video. Het positieve hiervan is dat je de video privé kunt maken, waardoor alleen de geadresseerde 'm kan bekijken.

 3. Eigen magazine
  Perfect voor als je in de tijdschriftenwereld gaat werken, maar ook bij andere jobs is dit een leuke optie.
 4. Een taart
  Iedereen wordt blij van taart. Dus hoe leuk is het om jouw sollicitatiebrief op een taart te laten drukken en dan naar het bedrijf in kwestie te sturen. Doe er just to be sure wel nog even een uitgeprinte variant bij, voor het geval de taart de reis niet helemaal overleefd heeft.

 5. Speel in op feestdagen
  Solliciteer je rondom Valentijnsdag, stuur dan een bos bloemen. Rondom Sinterklaas? Maak er een gedicht van. Het lijkt misschien corny en cheesy, maar je valt in ieder geval wel op. En dat is wat je uiteindelijk wil.

 6. Maak je sollicitatiebrief in de huisstijl van het bedrijf
  Wil je bijvoorbeeld graag bij Glamour komen werken, dan is het leuk om je sollicitatiebrief dan in de vorm van een artikel voor de website te maken. Wanneer je dit helemaal in de huisstijl doet, scoor je zonder twijfel bonuspunten.

 7. Maak twee verschillende cv's
  To be honest: dit moet je maar durven. Het idee erachter is dat ook je mislukte dingen je hebben gemaakt wie je bent, wat wellicht voor alleen maar meer waardering kan zorgen. Door je normale cv en mislukte cv te uploaden, zorg je zonder twijfel voor een lach bij de geadresseerde. Wel neem je hiermee een risico, dus denk er goed over na.

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Werk & Carrière