Sekstaboes voor vrouwen zijn écht niet meer van deze tijd

Get with the program en laat vrouwen ook openlijk genieten van seks

young confident woman getting ready
Natalia Mantini / Refinery29 for Getty ImagesGetty Images

Wij hebben nieuws, voor degenen die het nog niet wisten: vrouwen genieten net zoveel van seks als mannen. In alle vormen en maten. Met een ander én met zichzelf. De tijd is aangebroken om de taboes rondom seksualiteit van vrouwen voorgoed bij het vuil te zetten. In het jaar 2021 horen er geen vraagtekens rond het hoofd te dansen op het moment dat het gaat om de (non-)penetratie van vrouwen.

Geniet van seks, óók met jezelf

Er rusten nog veel taboes rondom de "uitschieters" in seks. Denk hierbij aan vrouwen met kinks, vrouwen die genieten van een avondje porno kijken, vrouwen die het leuk vinden zich te laten filmen door een bedpartner en vrouwen die precies weten hoe zij zichzelf naar een big O kunnen werken. We zullen een geheimpje verklappen: de wereld van seksspeeltjes richt zich voornamelijk op hulpstukken die vrouwen alleen kunnen gebruiken om ze van ultiem genot te voorzien. Het is toch bijzonder dat er nog altijd wordt gedacht dat vrouwen thuis op hun handen zitten en niet weten hoe zij zichzelf van een seksueel pleziertje moeten voorzien.

We leven in the age of information, waarbij nieuwe suggesties op het gebied van zelfliefde en genot letterlijk aan je vingertopjes liggen. Het internet biedt een onuitputtelijke bron van informatie die je voorziet van meer advies dan waar je raad mee weet. Hoewel de male gaze nog op veel platforms sterk door de content heen dringt, kunnen we met een gerust hart zeggen dat er steeds meer initiatieven opdoemen die vrouwen voorzien van tips & tricks die ze helpen in de ontdekkingstocht van hun eigen seksualiteit. En dat werd eens tijd! Vrouwen leren steeds beter te formuleren wat ze lekker vinden, hoe ze iets het liefst zien gebeuren en weten als geen ander wat ze zelf kunnen. Een nieuwe ontdekking is immers een goed gesprek met vrienden waard. Want, weet je nog, sharing is caring.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Waarom is er een taboe op seks?

Het gespreksonderwerp van seksuele escapades is in besloten kring geaccepteerd, maar waarom is dit een non-onderwerp met anderen? Of zelfs vreemden? Geldt er een soort verbod op het praten over seks, waar wij niet van op de hoogte zijn gesteld? Wij zijn van mening dat seks niet achter de voordeur hoeft te blijven. (Het is tenslotte een activiteit die prima buiten de deur kan plaatsvinden.) Voor het gemak vergeten we vaak dat seks de reden is dat er jaarlijks miljoenen kinderen op de wereld worden gezet. We zijn er inmiddels zeker van dat dit niet het gevolg is van een miraculeus moment van collectieve onbevlekte ontvangenis. Dus waarom doen we zo moeilijk over iets waar iedereen mee bezig is?

Er zijn een hoop redenen om seks te hebben. Het is leuk, grappig, gezellig, fijn, mooi, emotioneel, noodzakelijk, belangrijk of gewoon omdat het kan. Dus laten we stoppen met vrouwen het zwijgen op te leggen wanneer het aankomt op dit natuurlijke proces. Want vrouwen genieten van seks, ook met zichzelf. Zij zijn de ontdekkingsreizigers van hun eigen lichaam. Enter: Cycle. Deze community van like-minded vrouwen weet al een tijdje dat seks niets is om voor weg te kijken en gaan online in gesprek over body, mind en seksualiteit. Er schuilt geen schaamte in zelfbevrediging. Nee, echt niet. Om dit te laten zien, lieten acht vrouwen zich op de gevoelige plaat vastleggen terwijl zij genieten van zichzelf en hun lichaam. Het resultaat is te bewonderen in een prachtige, eerlijke, rauwe en kwetsbare video die vrouwen stimuleert te genieten van 'radical self care'. En vergeet niet, genieten van je eigen lichaam geeft ook een boost aan je zelfvertrouwen.

Genoeg redenen dus om het wél te doen. En mocht je nog wat overtuiging nodig hebben, bekijk dan hieronder de video van Cycle. Herhaal na ons: Yes to me!

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points