Waarom vragen naar een vijfjarenplan echt niet meer van deze tijd is

Voor Glamour's Charissa is een vijfjarenplan een echte no go

Het aantal sollicitatiegesprekken dat ik tot nu toe heb gehad, zijn vrijwel zeker op een hand te tellen. Eén vraag die ik bijna iedere keer voorgeschoteld krijg: wat mijn doelen voor de komende vijf jaar zijn (of wat ik dan bereikt wil hebben). Mijn antwoord? Dat ik geen idee heb. En dat vind ik heerlijk. Een 5 Year Plan is gewoon overrated en prima om te laten voor wat het is.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Vijfjarenplan

Een vijfjarenplan is totaal onnodig, als je het mij vraagt. Wat nou als je doelen niet lukken, om wat voor reden dan ook - bijvoorbeeld een coronacrisis die de boel ineens om zeep helpt? Zie je dan ineens alles in duigen vallen, of is alles ineens mislukt en heb je gefaald? Waarom zou je die druk op jezelf leggen? Helemaal prima als je wel doelen voor jezelf gesteld hebt, maar om er nou zo krampachtig aan vast te houden door middel van een vijfjarenplan? Het is helemaal oké als je geen idee hebt (en dit ook nog niet wil weten) hoe je leven er over vijf jaar uitziet.

Wie weet ontwikkel je andere interesses, ben je toe aan een nieuwe uitdaging of wil je gewoon eens totaal iets anders. Dertig jaar bij dezelfde opdracht- of werkgever werken komt nog maar zelden voor. We switchen liever vaker van werkgever, maar ook van functie of baan.

Persoonlijke groei en ontwikkeling

Je doelen om deze reden wegstrepen is niet falen of mislukken, maar noem ik liever persoonlijke groei en ontwikkeling. Naast je eigen ontwikkeling, wegen ook andere dingen mee. Functies veranderen continu en er komen banen bij. Zo wilde ik bij de start van mijn opleiding graag voor print schrijven. Naarmate online steeds hotter werd, besloot ik in het vierde jaar geen stage bij print te lopen, maar solliciteerde ik bij een online redactie.

Ben je wel van het plannen en maak je graag doelen voor jezelf? Ook dat is helemaal goed. Ambitieus zijn is goed. Zorg er alleen wel voor dat je doelen realistisch zijn. En wijk je er uiteindelijk alsnog van af, of het nou aan jezelf of een ander ligt, dan is dat ook helemaal prima. Doelen zijn er om behaald, maar ook om bijgesteld te kunnen worden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Werk & Carrière