Waarom we allemaal van de positive self-talk van Lizzo kunnen leren

Buh-bye Negative Nancy

2019 bet awards   show
Kevin WinterGetty Images

Selflove. Ik vind het soms maar lastig. Zo kijk ik eerder naar mijn flaws and all, dan dat ik mezelf complimenten geef. En dat terwijl het o zo belangrijk is om jezelf een flinke dosis zelfliefde te geven. Gelukkig is daar altijd nog zangeres Lizzo, waar ik, maar ook jij een voorbeeld aan kunt nemen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Positiviteitsgoeroe Lizzo

Ze mag dan wel doorgebroken zijn als zangeres, inmiddels is ze ook echt een positiviteitsgoeroe. Vooral op het gebied van selflove kunnen we veel van Lizzo leren. Als ik naar mijzelf in de spiegel kijk, zie ik eerst alles wat ik niet mooi vind, en daarna pas wat ik wél mooi vind. Geloof me: daar word je niet blij van. Ik blijf hierdoor vaak in een negatieve spiraal hangen. Lizzo pakt het anders aan. In plaats van continu de Negative Nancy uit te hangen, leerde Lizzo juist op een positieve manier naar zichzelf te kijken.

"Ik ben dit jaar begonnen met het praten tegen mijn buik. Ik blaas haar kusjes toe en geef haar het ene compliment na de andere," schrijft ze op Instagram. "Het is letterlijk wie ik ben. Ik leer nu om van ieder deel van mijn lichaam te houden."

Positive self-talk

In een video op haar Instagram is te zien hoe Lizzo haar buik bedankt in plaats van 'm te bekritiseren. Een beter voorbeeld van positive self-talk is er bijna niet. En dus bedenk ik me de volgende keer dat ik voor de spiegel sta dat ik dankbaar ben voor alles wat mijn lijf al mijn hele leven voor me doet, in plaats van het te bekritiseren. Positive self-talk it is. Doe jij ook mee?

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points