Dit belangrijke detail op je cv wordt vaak vergeten

Het is een kleine moeite en zal veel verschil maken

Op zoek naar een nieuwe baan? Dan is het maken van een sollicitatiebrief een absolute prioriteit op je to do-list. Vandaag de dag heb je niet alleen Word tot je beschikking, maar kun je je creativiteit ook de vrije loop laten. Hetzelfde geldt voor je curriculum vitae. Ook hier kun je dankzij een vleugje Photoshop tegenwoordig alle kanten mee op. Toch is er een belangrijk detail dat we vaak over het hoofd zien.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Nieuwe baan

Ik heb in de maanden dat ik in between jobs zat, veel sollicitatiebrieven de deur uit gestuurd. Nu zit ik in de creatieve sector en pas ik mijn sollicitatiebrieven daar uiteraard op aan. Een sollicitatiebrief voor een baan bij een advocatenkantoor zal een stuk formeler zijn dan de brieven die je stuurt om een baan bij een modeblad in de wacht te slepen.

Sollicitatiebrief en cv

Naast je sollicitatiebrief is je cv minstens zo belangrijk. Dankzij veel gesprekken met werving- en selectiebureaus weet ik dat er net zo goed naar je cv wordt gekeken als naar je sollicitatiebrief. Bezuinig dan ook niet op je cv en laat belangrijke details niet weg. Je cv een update gegeven en helemaal tevreden? Dan is-ie ready to go. Vergeet voor het versturen alleen niet te letten op één belangrijk detail.

Naam op cv

Laten we ervan uit gaan dat de baan die je op het oog hebt erg gewild is. Je zult dus niet de enige zijn waarvan de sollicitatiebrief en cv bij de hr-afdeling van het bedrijf terechtkomt. Helemaal wat betreft cv's is soms het einde zoek. Volgens PopSugar heeft je toekomstige werkgever daarom één groot verzoek: plaats je naam in de bestandsnaam van je cv, in dit geval dus: Charissa Leatemia CV. Het is een kleine moeite en zal veel verschil maken. Hierdoor maak je het een stuk overzichtelijker voor degene die je cv leest en wordt jouw cv (en daarmee dus je naam) minder snel vergeten tussen de enorme stapel cv's die er vaak ligt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Werk & Carrière