Om deze redenen moet je geen werkmail in de avonduren sturen

Niet alleen voor je eigen gemoedstoestand, maar ook zeker voor die van je collega's

waarom je geen professionele mails in de avond moet sturen
Roman Mashevkiy

Mijn werkmail op mijn telefoon staat standaard uit. Tenzij ik zelf de app open, zie ik wat er binnenkomt. Het geeft mij een heerlijk gevoel van rust, want ook na werktijd stromen de mailtjes gewoon binnen. Iets wat je mij zelden zult zien doen, en daar heb ik een aantal redenen voor.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Werkmail op je telefoon

Eerlijk gezegd heeft mijn werkmail niet altijd uitgestaan. Tot een jaar geleden kwam er 's avonds regelmatig geluid uit mijn telefoon. Niet omdat ik gebeld werd, er een WhatsApp-bericht binnenkwam or whatsoever, maar het was het welbekende geluid dat ik aan mijn werkmail had toebedeeld. Net als ik eenmaal in de chillmode zat, werd deze bruut verstoord door de inkomende mail. Nieuwsgierig als ik ben, kon ik het niet laten om het gelijk even te checken, want wat nou als de inhoud héél belangrijk is?

Werkmail in de avond versturen

Negen van de tien keer is dit niet het geval, maar ben je wel weer fully in work mode. Mede hierom stuur ik maar zelden een mail in de avond. Niet alleen omdat ik anderen daarmee wellicht ook uit hun chill time haal, maar ook omdat de mail vaak toch pas de volgende ochtend wordt gelezen, wanneer diegene aan het werk gaat. Daarnaast staat het een beetje gek als jouw mail om één uur 's nachts in de inbox van je collega's verschijnt. Helemaal als je de volgende dag minder gefocust en met wallen tot aan je enkels de werkvloer oploopt.

Onprofessioneel

Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar na een hele dag gewerkt te hebben, ben ik 's avonds niet meer zo scherp. De kans is groot dat je sneller een fout maakt, wat weer onprofessioneel overkomt. Ook is slaap allesbehalve overrated. Een goede nachtrust is niet alleen bevorderlijk voor jezelf, maar ook voor de collega naar wie je mailt. Wanneer hij of zij haar meldingen aan heeft staan en 's nachts wakker wordt gemaakt door jou mailtje, kun je je voorstellen dat diegene daar niet echt happy mee is.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Werk & Carrière