Erin & eruit: "Ik vind het niet erg dat het financieel niks oplevert"

In deze rubriek doen mensen een boekje open over hun geldzaken

Sparen of spenderen, een streng budgetbeleid of neem je het niet zo nauw met je financiën? In deze rubriek doen mensen een boekje open over hun geldzaken. Deze maand: Jill Buitenhuis.

Wie: Jill Buitenhuis (22)
Beroep:
Parttime freelance copywriter & mentee Wiggert & Meerman (Eindbazen)
Salaris: Verschilt, neem € 1000 als gemiddelde
Woont in: Half thuis in Ede, half bij vriend in Utrecht
Huur:
Symbolische bijdrage van € 50
Vaste lasten: € 200 (zorgverzekering, telefoon, sportabonnement)
Beauty en kleding
: € 150
Sparen
: €250
Overige kosten
: (o.a. boodschappen en benzine) € 300

Werkmentaliteit

“Ik ben gewend om hard te werken en verschillende baantjes te hebben. Tijdens mijn studie had ik twee bijbaantjes, allebei in de horeca. Bij elkaar verdiende ik zo’n negenhonderd euro per maand, een aardig zakcentje als student. Het bij elkaar sprokkelen van werk en geld heb ik altijd als leuk ervaren. Ik doe graag verschillende dingen, werk met allerlei mensen en heb meerdere inkomstenbronnen. Zo blijf ik scherp. Een bestaan als freelancer in de communicatie/mediawereld sprak me dan ook direct aan. Intussen heb ik kleine schrijfklussen voor online platforms. Hoewel het voor nu een prima variabel inkomen oplevert, vul ik er niet mijn dagen mee.”

Menteeship

“Ik loop op het moment een onbetaalde stage, ook wel menteeship genoemd, bij Wiggert & Meerman, oprichter van de podcast Eindbazen. Ik zie deze vier maanden als een leerzame periode met veel uitdagingen. Ik ben medeverantwoordelijk voor de content van de socials van Wiggert, enerzijds voor hem als merk en anderzijds voor zijn soon to come boek. Ik vind het niet erg dat het financieel niks oplevert. De waarde van wat ik leer is niet in geld uit te drukken. En nu kan het nog; ik heb geen vaste baan en woon nog gedeeltelijk thuis, dus de kosten zijn te overzien.”

Proefsamenwonen

“Mijn vriend en ik zijn drie jaar samen en heel gelukkig. We doen ieder ook graag ons eigen ding, vandaar dat ik half bij hem in Utrecht woon en half bij mijn ouders thuis in Ede. Zie het als proefsamenwonen. Ik betaal een klein deel mee aan de huur en verder doe ik vaak de boodschappen als ik bij hem ben. Ik geef dan gerust veertig euro uit aan onze weekendversnaperingen."

Boekenwurm

“Vroeger gaf ik veel geld uit aan nieuwe kleren en schoenen, nu aan boeken. Ik ben een sucker voor zelfhulpboeken. De beste investering is immers in jezelf! Laatste topvondst is Master your mindset, over persoonlijke en spirituele groei: dat je door het doorbreken van gedachtenpatronen je mindset opnieuw kunt programmeren. Ik denk dat ik inmiddels voor zo’n driehonderd euro aan boeken in de kast heb liggen.”

Sparen

Sparen vond ik altijd lastig, maar sinds een jaar probeer ik elke maand 250 euro opzij te zetten. Ik spaar graag voor vakanties, de uitzet en extraatjes zoals een goede winterjas of kerstcadeautjes. Dat laatste neem ik heel serieus. Mijn vriend, ouders, broertje, al mijn vriendinnen: iedereen krijgt een paar cadeautjes onder de boom.”

Vriendinnen

Qualitytime met vriendinnen vind ik belangrijk. Tijdens onze wekelijkse catch-up-sessie wordt er van alles besproken, gegeten en gedronken. Restaurantje spelen kunnen wij als de beste. We doen dan gezamenlijk boodschappen, staan met z’n allen in de keuken en hebben een topavond. Ik denk dat we allemaal minstens dertig euro inleggen voor ons eetfestijn.”

Deze productie verscheen eerder in Glamour.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk