Erin & eruit: "Ik zet al een aantal jaar elke maand minimaal 200 euro opzij"

Deze keer kijken we in het kasboekje van stagiaire stylist assistent Pien

erin en eruit
Glamour

Sparen of spenderen, een streng budgetbeleid of neem je het niet zo nauw met je financiën? In deze rubriek doen mensen een boekje open over hun geldzaken. Deze keer kijken we in het kasboekje van stagiaire stylist assistent Pien.

Wie: Pien (22)
Beroep:
Stagiaire stylist assistent
Salaris:
€1350 netto per maand
Woont in:
Den Haag
Huur:
€475
Boodschappen:
Ongeveer €180 per maand
Overig:
Mijn ouders betalen mijn zorgverzekering. Voor mijn telefoon betaal ik €55 per maand
Beauty en kleding: Ongeveer €150 per maand
Sparen:
€200 + overgebleven geld aan het einde van de maand
Uitgaan:
Normaal gesproken rond de €150 per maand, maar nu wat minder
Goede doelen:
€0

Wat betekent geld voor jou?

"Toch wel vrijheid. Ik hou ervan om geld uit te geven aan mooie kleding en schoenen. Ik vind het ook belangrijk om met mijn vrienden drankjes te doen of ergens wat te eten. Het geeft me een vrij en fijn gevoel als ik de mogelijkheid heb om te kopen en doen wat ik wil."

Wat hebben je ouders je meegegeven over geld?

"Mijn ouders hebben mij vanaf jongs af aan meegegeven dat je hard moet werken voor je geld en dat het belangrijk is om te sparen voor later. En dat doe ik ook - ik zet al een aantal jaar elke maand minimaal 200 euro opzij."

Ben je voor iets (groots) aan het sparen?

"Momenteel ben ik vooral bezig met geld sparen om mijn studieschuld af te lossen. Dat wil ik zo snel mogelijk gedaan hebben. Daarnaast vind ik het belangrijk om een spaarpotje te hebben, omdat ik na mijn studie voor mezelf aan de slag wil als stylist. Af en toe spaar ik ook een paar maanden voor designer schoenen of een kledingstuk wat ik graag wil hebben. Ik verander snel van gedachte en koop het dan uiteindelijk toch niet, waardoor het op mijn spaarrekening blijft staan."

Waar graag je geld aan uit?

"Door mijn studie allround styliste op Academie Artemis in Amsterdam en stage bij een modestyliste, ben ik dagelijks bezig met mode. Ik vind het belangrijk om er goed uit te zien en geniet ervan om mijzelf, en anderen leuk aan te kleden. Vaak koop ik spullen met in mijn achterhoofd dat ik het misschien een keer kan gebruiken voor een shoot. Daarnaast geef ik graag geld uit aan de mooie dingen in het leven die ik al noemde, zoals uiteten met vrienden."

Heb je financiële doelen in het leven?

"Voor nu vind ik het belangrijk om altijd rond te kunnen komen, wat de ene maand beter gaat dan de andere. Ik zet het liefst zoveel mogelijk opzij, zodat als het een keer nodig is, ik altijd geld achter de hand heb."

Wat is jouw geld/spaarmotto?

"Zorgen dat ik later genoeg geld heb om dingen te doen waar ik gelukkig van wordt. Het lijkt me heerlijk om me niet druk te maken of je het de volgende maand wel gaat redden met al je rekeningen en je bijvoorbeeld spontaan eens een een stedentripje kan maken. Het is belangrijk om te blijven sparen voor je wensen en doelen, maar ook om te genieten van het leven."

Wat wil je de volgende generatie meegeven over geld?

"Geld hebben is niet vanzelfsprekend. Iedereen moet ervoor werken - sommigen wat harder dan anderen. Je moet altijd blijven onthouden dat je bevoorrecht bent als je krijgt of kunt kopen wat je wil hebben. Wees dankbaar voor wat je hebt en heb besef van wat je geld waard is."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk