Column Ashlee: "Zie hoe je leven compleet verandert als je dankbaar bent"

"Het is één van de geheimen in het leven, als je het aan mij vraagt"

ashlee janelle
@ashleejanelle_Instagram

Ashlee Janelle Danso (29) praatte op school altijd het grootste deel van de les en ontdekte een paar jaar geleden dat het een van haar talenten is. Nu voert ze gesprekken met interessante creatieve mensen via haar podcast Stories of YOUNG. In haar artikelen schrijft ze over purpose, self-love en bewustwording.

Toen de 21-jarige Jamaicaanse artiest Koffee in 2019 het nummer "Toast" uitbracht, zag je overal op Instagram in de vorm van captions, graphics en video's de bekendste regel uit het nummer: "Gratitude is a must." Dat is één van de geheimen in het leven, als je het aan mij vraagt.

Elke ochtend - voordat ik mijn telefoon oppak - dank ik God voor mijn leven, gezondheid, familie en de creativiteit die God mij heeft gegeven om anderen te inspireren. Ik vind het belangrijk om mijn dag zo te beginnen, omdat ik me ervan bewust ben dat ik geen controle heb over het leven. Kijk maar naar wat er op dit moment allemaal gebeurt in de wereld, hoe kan ik niet dankbaar zijn? Dankbaarheid zit in de kleine dingen. Door bijvoorbeeld werkdruk of situaties in het leven, vergeten we soms stil te staan en dankjewel te zeggen.

Hoe oefen ik dankbaarheid?

Een dag voordat ik dertig werd, luisterde ik naar de Financial Freedom podcast van Grant Sabatier. Het ging over de kracht van geld en hoe dankbaarheid een grote rol speelt in hoe je met geld om gaat. Ik vond het zo bijzonder en besloot het meteen te proberen. Dit zijn enkele manieren om dankbaarheid te oefenen:

Toon waardering

Veel mensen vinden het moeilijk om waardering te tonen of simpelweg dankjewel te zeggen. Als je wilt dat het leven in jouw voordeel gaat werken, moet je leren om je trots aan de kant te zetten en oprecht met mensen om te gaan.

Wees blij met wat je hebt

Ik begrijp dat we altijd streven naar meer in het leven. Een groter huis, hoger salaris, meer kleding enzovoort. Maar waarom zou het leven je meer geven als je niet eens tevreden bent met wat je nu hebt? Er zal altijd wel iemand zijn die net iets meer heeft dan jij, maar dat mag je niet ongelukkig maken. Wees juist blij voor een ander en voor jezelf. Op het moment dat je het dak boven je hoofd, je gezondheid en leven kunt waarderen, geloof ik dat je er het dubbele voor terugkrijgt. Dit geldt ook voor geld.

Liefde

Teruggeven aan een ander zonder iets in ontvangst te verwachten is ook een vorm van dankbaarheid. Mensen vinden het fijn om te weten dat ze gewaardeerd worden. De tijd en liefde die je aan een ander geeft (of ze het op prijs stellen of niet) is waardevol omdat je wordt beloond voor de positieve energie die je aan anderen uitstort.

We hebben allemaal een reden om dankbaar te zijn in het leven, en zodra je begrijpt hoe het leven in jouw voordeel kan werken, zul je situaties vanuit een nieuw perspectief bekijken. Als je dit artikel tot het einde hebt gelezen ben je al heel goed bezig! Schrijf vijf redenen op waarom jij dankbaar bent en stuur dit artikel naar vijf tot tien mensen uit je vriendenlijst. Vertel ze waarom je ze waardeert, oefen dit een paar keer en ik beloof je dat je leven er anders uit zal zien. Ben je klaar voor verandering?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points