Glamour's Elke: "Heeft corona mij niet-sociaal gemaakt?"

Kan ik ooit weer meer dan twee mensen zien zonder dat ik daarna behoefte heb aan een winterslaap?

woman lying on bed by laptop
Philipp NemenzGetty Images

Vóór de coronacrisis kon ik je met zekerheid vertellen dat ik een extreem sociaal persoon ben. Ik ging ieder weekend op stap (na een behoorlijke hoeveelheid alcohol in zo'n stikhete club met z'n allen tegen elkaar aan dansen, remember that?), was diegene die met vreemden ging praten op feestjes en ging altijd tot in de late (of: vroege) uurtjes door.

Nu ziet m'n leven er íets anders uit. Als ik ook maar enige sociale activiteit onderneem, ben ik na een uur of twee al helemaal emotionally drained. Heb ik op een dag meer dan twee personen in real life gesproken, dan ben ik wel weer zoet voor een paar dagen. En als ik tijdens zo'n sociale bijeenkomst (die natuurlijk geheel coronaproof plaatsvindt) wat alcoholische drankjes nuttig, lig ik na drie biertjes al ladderzat op de grond.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Alleen zijn tijdens corona

Het goede nieuws is dat de lockdown me heeft gedwongen om comfortabel te zijn met alleen zijn. Ik zit in m'n appartement met niemand anders om me te vermaken dan me, myself and I. Dan ga je er wel voor zorgen dat je een leuk iemand bent om tijd mee te spenderen.

Sociaal isolement door corona

Het probleem is een beetje dat ik inmiddels misschien té erg gewend ben om alleen te zijn. Kan ik nog wel goed werken op een overvol en rumoerig kantoor? Ga ik ooit meer dan twee mensen in een paar dagen kunnen zien, zonder dat ik meteen behoefte heb aan een sociaal isolement of een winterslaap? On that note: kan ik nog wel wakker blijven tot na middernacht? Kan ik ooit weer een keer meer dan drie glazen alcohol drinken zonder de dag erna wakker te worden met het gevoel alsof er een tractor over me heen is gereden? Ben ik eigenlijk nog wel een sociaal persoon, of heeft corona me gedwongen om een einzelgänger te worden?

Only time will tell. En tot die tijd vermaak ik mezelf wel.

PS. Ik durf te wedden dat ik over een jaar weer in zo'n stikhete en overvolle club sta te dansen tot in de vroege uurtjes, met een behoorlijke hoeveelheid alcohol in m'n bloed en met een hele bups nieuwe vrienden die ik diezelfde avond op het damestoilet heb ontmoet. Wanneer die dag er weer is, vraag ik me af hoe ik in godsnaam dit artikel heb kunnen schrijven. Daar hopen we dan maar op, hè?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points