Sandra Oh geeft indrukwekkende speech tegen anti-Aziatisch racisme

"Ik weet dat veel mensen in onze community bang zijn. En dat snap ik"

Wereldwijd vinden er incidenten plaats waardoor Aziaten moeten vrezen voor hun leven. Sinds de uitbraak van het coronavirus is het alleen maar erger geworden. Met name in Amerika. Deze maand vermoordde een 21-jarige man zes Aziatische vrouwen bij drie verschillende massagesalons in de buurt van Atlanta, Georgia. Het is het zoveelste verschrikkelijke incident waarbij Aziaten het slachtoffer zijn van Asian hate. En dat moet afgelopen zijn. De afgelopen dagen wordt er volop geprotesteerd. Ook actrice Sandra Oh, zelf dochter van Koreaanse ouders, besloot op de bres te springen.

Stop Asian Hate

Uit een onderzoek van belangengroep Stop AAPI Hate (AAPI staat voor Asian Americans en Pacific Islanders) is het aantal haatincidenten jegens Amerikaanse Aziaten door het coronavirus en bijkomende pandemie enorm toegenomen. Om precies te zijn is de haat sinds de uitbraak van het virus met maar liefst 150 procent gestegen. Om wereldwijde aandacht voor anti-Aziatisch racisme te vragen, liet Killing Eve-actrice Sandra Oh dit weekend tijdens een protest in Pittsburgh, Pennsylvania van zich horen. Dat meldt People Magazine.

Sandra Oh speech racisme

"Voor velen van ons is dit de eerste keer dat we onze stem laten horen en boosheid uitspreken. Ik ben erg blij dat iedereen bereid is om te luisteren. Ik weet dat veel mensen in onze community bang zijn. En dat snap ik. Eén van de manieren om deze angst weg te nemen is om de handen ineen te slaan. Ik zal mijn hulp altijd aanbieden. Zal jij als je ziet dat iemand dit nodig heeft, hetzelfde doen?" Nadat ze voor haar krachtige speech applaus kreeg van de aanwezigen, vroeg ze iedereen om te roepen: "Ik ben trots om Aziatisch te zijn!"

Bekijk hieronder de volledige speech van actrice Sandra Oh terug.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points