Waarom we met z'n allen een vuist moeten maken tegen anti-Aziatisch racisme

Niet alleen voor de Aziatische community in Amerika, maar voor alle Aziaten over de hele wereld

rapper mc jin speaks at aapi rally against hate in new york city
Alexi RosenfeldGetty Images

Sinds de uitbraak van het coronavirus is de (publieke) haat jegens Aziaten volgens belangengroep Stop AAPI Hate (AAPI staat voor Asian Americans en Pacific Islanders) met 150 procent gestegen. En dat moet afgelopen zijn. Met de hashtag #StopAsianHate wordt er nu aandacht gevraagd voor anti-Aziatisch racisme, wat niet alleen in Amerika een groot probleem is, maar wereldwijd.

#StopAsianHate

Iedereen zou zich veilig moeten voelen op straat. Helaas is dit lang niet altijd het geval. Een filmpje van een 91-jarige man die op straat zonder pardon door een onbekende op de grond wordt geduwd; een vrouw die buiten bij een bakkerij wordt aangevallen; het zijn allemaal incidenten die de afgelopen maanden in Amerika plaatsvonden. Deze mensen konden niet veilig over straat, omdat ze van Aziatische afkomst zijn.

Het aantal slachtoffers van Asian hate groeit. Met dit weekend in het nieuws zes vrouwen met Aziatische afkomst waarvan hun leven is afgenomen, terwijl ze in een massagesalon aan het werk waren. Zes vrouwen die door een 21-jarige werden doodgeschoten en 's avonds niet meer terugkeerden naar hun familie. Met de angst dat deze incidenten niet stoppen en er meer slachtoffers worden gemaakt, zijn er over heel de wereld, maar vooral in Amerika, verschillende protesten aan de gang om de haat jegens Aziaten de stoppen.

Anti-Aziatisch racisme

Ook is de hashtag #StopAsianHate trending op social media, waar er wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor anti-Aziatisch racisme. Door de hashtag te delen kun je je support aan de Aziatische community tonen. Maar met alleen een hashtag delen, zijn we er natuurlijk niet. Er is meer voor nodig om anti-Aziatisch racisme te stoppen.

Aziatische community

Sharn Khaira, business en mindset mentor bij AFE Collective (Asian Female Entrepreneur Collective) leert ons dat we meer kunnen doen. Zo vertelt ze aan Marie Claire UK dat we anti-Aziatisch racisme allemaal bespreekbaar moeten maken. Start conversaties via social media. De hashtag #StopAsianHate kan een begin zijn om het gesprek met anderen aan te gaan. Daarnaast is het belangrijk om je steun in real life te betuigen. Neem het op voor de Aziatische community, maar leer ook je familie en vrienden erover.

Want waar belangengroep Stop AAPI Hate zich inzet voor de Aziatische community in Amerika, is er ook in andere landen nog genoeg werk aan de winkel. Zwijg dus niet wanneer er om jou heen sprake is van anti-Aziatisch racisme. Laat je stem gelden. Help een ander en geef het aandacht. Door met z'n allen een vuist te maken tegen anti-Aziatisch racisme, behoren dit soort gruwelijke incidenten voortaan hopelijk tot de verleden tijd.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van #GetEducated