Erin & eruit: "Ik heb wel drie warenhuizen aan kleding gekocht"

"Mijn vader zegt altijd: 'Geld moet rollen Julia, anders hadden ze het wel vierkant gemaakt'."

Sparen of spenderen, een streng budgetbeleid of neem je het niet zo nauw met je financiën? In deze rubriek doen mensen een boekje open over hun geldzaken. Deze keer kijken we in het kasboekje van een interieuradviseur en verkoopmedewerker.

Wie: Julia (22)
Beroep:
Interieuradviseur en verkoopmedewerker bij MADE.COM
Salaris:
€1500 netto per maand inclusief reiskostenvergoeding
Woont in:
Den Haag
Huur:
Geen. Ik woon nog bij mijn ouders
Boodschappen:
Geen.
Overig: zorgverzekering €157,36, telefoon €47 en scooterverzekering €42,31 per maand.
Beauty en kleding: Ongeveer €300 per maand
Sparen:
€500/600 per maand
Uitgaan:
Verschilt per maand, ongeveer €150
Goede doelen:
Geen.

Wat betekent geld voor jou?

"Geluk, hoe gek dat misschien kan klinken. Ik zeg niet dat geld altijd gelukkig maakt, maar ik word wel gelukkig van de dingen die ik met geld doe. Ik word bij van een nieuwe outfit, maar ook aan leuke uitstapjes met vrienden."

Wat hebben je ouders je meegegeven over geld?

"Mijn ouders hebben mij altijd meegegeven dat je geen schulden moet creëren. Om deze reden woon ik nog thuis. Ik wil pas uit huis als ik dit volledig zelf kan financieren. Lenen doe ik liever niet. Ik zou met mijn huidige salaris in principe uit huis kunnen, maar ik vind het toch nog net iets te leuk om bijvoorbeeld die ene - net iets duurdere - tas te kopen. Als ik op mijzelf ga wonen, weet ik dat het toch wat lastiger gaat."

Wat kocht je van je eerste echte salaris?

"Een tas van Louis Vuitton. Designertassen maken iets los in mij. Ik ben eigenlijk altijd wel op zoek naar pareltjes. Zoals je misschien al door hebt is sparen niet mijn sterkste punt."

Ben je voor iets (groots) aan het sparen?

"Momenteel spaar ik voornamelijk voor mijn uitzet. Ik ben interieuradviseur en wil er niet aan denken om uit huis te gaan zonder geld. Ik wil mijn huis namelijk precies inrichten zoals ik in gedachten heb."

Waar geef je graag je geld aan uit?

"Sinds de uitbraak van het coronavirus, heb ik denk ik wel drie warenhuizen aan kleding gekocht. Dat vind ik toch wel heerlijk, nieuwe kleding. De eerste twee maanden van mijn relatie zag mijn vriend mij elke dag in een nieuwe outfit."

Heb je financiële doelen in het leven?

"Het klinkt misschien wat oppervlakkig, maar ik zou graag rijk willen worden. Het leven is met geld simpelweg makkelijker. Ik hoef geen miljoenen op mijn bankrekening, maar ik wil wel vaak op vakantie kunnen gaan en vrienden trakteren op leuke uitstapjes."

Wat is jouw geld/spaarmotto?

"Ik heb geen spaarmotto op dit moment. Ik spaar momenteel op de rekening van mijn moeder, aangezien ik het anders uitgeef - wat overigens handig is aangezien ik op deze manier moet vragen om geld. Mijn moeder herinnert mij eraan dat ik niet kan sparen voor mijn uitzet als ik wéér kleding wil kopen. Door deze reminder weet ik weer waar ik voor spaar."

Wat wil je de volgende generatie meegeven over geld?

"Hetzelfde als mijn ouders mij hebben meegegeven. Zorg dat je geen schulden creëert, help vrienden en familie mochten zij dat nodig hebben, maar vooral ook: geef het uit. Mijn vader zegt altijd: 'Geld moet rollen Julia, anders hadden ze het wel vierkant gemaakt'."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk