Erin & eruit: "Ik vind het belangrijk om mezelf af en toe te trakteren"

"Met het salaris dat ik heb, kan ik leuke dingen doen en goed rondkomen. Dat is voor mij genoeg."

Sparen of spenderen, een streng budgetbeleid of neem je het niet zo nauw met je financiën? In deze rubriek doen mensen een boekje open over hun geldzaken. Deze keer kijken we in het kasboekje van een gezinscoach.

Wie: Melissa (33)
Beroep:
Gezinscoach
Salaris:
€2300 netto
Woont in:
Den Haag
Huur:
€670
Boodschappen:
€400 per maand
Overig: Alles bij elkaar rond de €400 euro
Beauty en kleding: Dit wisselt per maand, gemiddeld €100.
Sparen: De bedoeling is €300 per maand, maar dit lukt niet altijd
Uitgaan:
Door corona helemaal niks. Uitgaan doe ik normaliteit ook niet vaak. Wel ga ik regelmatig uiteten.
Goede doelen:
Geen.

Wat betekent geld voor jou?

"Bij mij staat geld voor vrijheid om leuke dingen te doen. Ik geef niet veel om dure spullen. Ik geef het meeste van mijn geld uit aan mooie reizen en uiteten gaan."

Wat hebben je ouders je meegegeven over geld?

"Mijn ouders hebben mij meegegeven dat het altijd goed is om wat achter de hand te hebben, maar vooral ook te genieten van het leven."

Wat kocht je van je eerste echte salaris?

"Als ik het mij goed kan herinneren was mijn eerste aankoop een paar designer schoenen. Hierna ben ik gaan sparen voor een reis naar Thailand."

Ben je voor iets (groots) aan het sparen?

"Nee, op dit moment spaar ik niet voor iets specifieks. Wel willen mijn vriend en ik in de nabije toekomst graag een huis kopen. Het is dan wel handig om een aardig spaarcentje te hebben."

Waar geef je graag je geld aan uit?

"Ik vind het belangrijk om leuke dingen te doen met mijn vriend en zoon, zoals samen weekenden erop uitgaan. Ik vind het ook belangrijk om mezelf af en toe te verwennen, dat doe ik dan met een mooie tas, schoenen of sieraden. Verder houd ik ontzettend van vakanties, goed eten én uiteten gaan."

Heb je financiële doelen in het leven?

"Nee, eigenlijk niet. Met het salaris dat ik heb, kan ik leuke dingen doen en goed rondkomen. Dat is voor mij genoeg. Ik wil wel zorgen dat mijn kind niets tekort komt en later kan studeren als hij dat wil. Of zijn rijbewijs kan halen."

Wat wil je de volgende generatie meegeven over geld?

"Zorg dat je altijd een aardige buffer hebt voor als bijvoorbeeld je auto kapot gaat. En niet boven je stand leven. Op deze manier houd je - als het goed is - genoeg over voor een leuk leven."

       This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
       Advertentie - Lees hieronder verder
       Meer van Money Talk