Erin & eruit: "Mijn streven is om uiteindelijk in een mooi koophuis te wonen"

Deze keer kijken we in het kasboekje van een verzorgende en student verpleegkunde

Sparen of spenderen, een streng budgetbeleid of neem je het niet zo nauw met je financiën? In deze rubriek doen mensen een boekje open over hun geldzaken. Deze keer kijken we in het kasboekje van een een verzorgende en student verpleegkunde.

Wie: Doortje (26)
Beroep: Verzorgende en student hbo verpleegkunde
Salaris:
€1400 netto
Woont in:
Den Haag
Huur:
€550
Boodschappen:
€350
Overig: €80
Beauty en kleding: gemiddeld €200
Sparen: €200
Uitgaan:
€100
Goede doelen:
€5

Geld staat voor..

"Vrijheid om datgene te kunnen kopen en/of doen wat ik nodig heb en wat mij blij maakt. Het staat daarbij ook voor bepaalde mogelijkheden in het leven, zoals op vakantie kunnen gaan en je rijbewijs kunnen halen. Geld kan mij ook een goed gevoel geven. Als ik hier kleding van kan kopen of iets anders moois voor mezelf. Op dat moment vind ik geld heel waardevol, maar daarbuiten hecht ik er weinig waarde aan. Zolang ik maar in mijn basisbehoeftes kan voorzien, en af en toe iets extra’s kan kopen."

Wat hebben je ouders je meegegeven over geld?

   "Mijn ouders hebben mij altijd geleerd dat je goed om moet gaan met je geld. Dat het belangrijk is om te letten op kleine uitgaven die uiteindelijk grote uitgaven kunnen worden. Zoals wanneer je elke dag een broodje in de kantine koopt op school of werk."

   Wat kocht je van je eerste echte salaris?

     "Een Ray-Ban zonnebril. Deze heb ik echt jaren opgehad. Ik werkte in het magazijn van een kledingwinkel voor €3,50 per uur toen ik 14 was. Het duurde ook wel even voordat ik het geld voor deze zonnebril bij elkaar had gespaard."

     Ben je voor iets (groots) aan het sparen?

     "Momenteel spaar ik vooral voor een leuke vakantie met mijn nieuwe liefde, voor als dit weer mogelijk is."

     Waar geef je graag je geld aan uit?

     "Kleding, kleding en kleding."

     Heb je financiële doelen in het leven?

       "Op dit moment niet. Mijn streven is wel om uiteindelijk in een mooi koophuis te wonen, en de mogelijkheid hebben om een gezinnetje te starten."

       Wat is jouw geld/spaarmotto?

       "Geef geen geld uit aan dure spullen enkel omdat er een specifiek merk op staat, maar geef wel wat extra uit aan spullen van een hogere kwaliteit. Hier heb je meer plezier van."

       Wat wil je de volgende generatie meegeven over geld?

         "Denk altijd goed na voordat je iets koopt. Tegenwoordig worden er veel producten verkocht van een slechte kwaliteit. Probeer dit altijd goed te checken, dat scheelt uiteindelijk een hoop verloren geld!"

         This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
         Advertentie - Lees hieronder verder
         Meer van Talking points