Carrièrelessen van Dinah: "Omarm je culturele achtergrond en alles wat jou uniek maakt"

"Na mijn transitie merkte ik dat bedrijven huiveriger waren om me aan te nemen"

carrierelessen
Glamour

Dinah de Riquet-Bons (49) is mensenrechtenactivist, was ambassadrice voor Amsterdam Pride, voorzitter van Trans United Europe en strategisch directeur van Transgender Europe. Dit zijn haar carrièretips.

Curriculum Vitae Dinah de Riquet-Bons

2017-heden: Voorzitter Trans United, Europa
2018-2019:
Strategisch Directeur, Transgender Europe (TGEU)
2015-2016:
Senior Marketing & Communications Manager, Tommy Hilfiger & Calvin Klein
2004-2008:
Verpleegkundige (specialisatie Psychiatrie), Hogeschool van Amsterdam
1988-1993:
School of Law, New York University

Strategisch Directeur

“Het was voor mij nooit moeilijk om aan de bak te komen, omdat mijn familie de juiste connecties had in het bedrijfsleven. Na mijn transitie merkte ik dat bedrijven huiveriger waren om me aan te nemen. Als strategisch directeur van Transgender Europe zet ik me op Europees niveau in voor trans-rechten. Ik lobby bijvoorbeeld bij de EU om wetgeving te beïnvloeden. Dat is veel precisiewerk in juristentaal, dus het is goed dat ik rechten heb gestudeerd.”

Carrièrelessen

 1. Voer geen toneelstukjes op
  “Authenticiteit vind ik enorm belangrijk. Natuurlijk ben je niet thuis en moet je je professioneel opstellen, maar tegelijkertijd moeten je collega’s het gevoel hebben dat
  je ‘echt’ bent. Wees de beste versie van jezelf en omarm bijvoorbeeld je culturele
  achtergrond en alles wat jou uniek maakt – zie het als een kracht om compleet jezelf te zijn. Ik ben op mijn werk dan ook transparant over mijn seksuele oriëntatie en genderidentiteit."


 2. Eerlijkheid duurt het langst
  “Wees eerlijk over hoe je je wil ontwikkelen en onder welke voorwaarden je wil werken, dan hoef je geen spelletjes te spelen om hogerop te komen of iets voor elkaar te krijgen. Je hebt je energie nodig om te kunnen focussen op waar je goed in bent. Goede managers zullen je eerlijkheid oppikken en je daardoor vertrouwen.”


 3. Wees proactief
  “Ik denk dat het helpt om enthousiast te zijn en meer te doen dan van je wordt verwacht. Dit betekent bijvoorbeeld dat je je taken net iets sneller uitvoert dan nodig is en niet zeurt als er moeilijkheden zijn, maar aanpakt. Je hoeft heus niet je hele weekend met werk te vullen, maar het is niet erg als je eens moet overwerken. Het gaat erom dat je je flexibel opstelt en meebuigt in moeilijke tijden.”


 4. Vraag wat je nodig hebt
  “Ik had ooit een baas die het alleen zei als ik iets níet goed deed. ‘Je kunt ook om complimenten vragen,’ adviseerde een coach me. Dus zei ik dat ik het ook graag wilde horen als iets goed was. Door duidelijk te zijn over je behoeftes, creëer je een werkomgeving die ook voor jou werkt.”


 5. Spreek je uit
  “Wees niet bang om je ambities kenbaar te maken bij leidinggevenden. Ook is het goed om op het juiste moment risico’s te nemen en verschillende functies uit te proberen. Droom groot. Daar hoort bij dat je soms geen genoegen neemt met veiligheid en bijvoorbeeld een baan moet opzeggen om verder te groeien.”

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Werk & Carrière