Glamour's Eline Cordie over die viral lingeriefoto's van Billie Eilish voor Vogue UK

'Billie Eilish heeft het recht om haar lijf te laten zien, wanneer zij dat wil'

Eline Cordie (34) was de afgelopen vijftien jaar onder andere go-go danseres, suikerspinverkoopster en mislukt fotomodel. Nu schrijft ze elke week voor Glamour over alles wat haar bezighoudt.

Billie Eilish Vogue cover

Billie Eilish heeft op haar negentiende al heel wat records verbroken. Zo was ze de jongste artiest ooit om vier Grammy’s te winnen in hetzelfde jaar, voor haar debuutalbum When We All Fall Asleep, Where Do We Go?. Ook was ze de jongste artiest ooit die een nummer opnam voor een James Bond film. Afgelopen week verbrak ze opnieuw een record: de coverfoto van de Britse Vogue die ze plaatste op Instagram kreeg de snelste miljoen likes ooit: binnen zes minuten.

Billie Eilish in lingerie

Op de cover draagt Billie een speciaal voor haar gemaakte Gucci corsetjurk en latex handschoenen. Haar haren – welke de afgelopen jaren van lila naar blauw en weer terug naar groen en zwart gingen – zijn pin-up blond. Ze kijkt zwoel doch sterk de camera in. Ze is beeldschoon. Billie broke the internet want we kennen haar heel anders, namelijk in wijde, eigenzinnige kleding met duidelijke skate, goth en manga invloeden. En zoals dat gaat op het internet had iedereen een mening over de sexy foto’s. De comments onder haar post varieerden van fans die haar toejuichen tot, opvallend genoeg, andere vrouwen die haar verwijten een sell-out te zijn en zich te conformeren aan het clichébeeld van een popster. Sommige commenters noemen haar hypocriet of zeggen in haar ‘teleurgesteld’ te zijn – alsof ze ons ook maar iets verschuldigd is.

Billie werd een paar jaar geleden, op haar vijftiende, van de ene op de andere dag een wereldster. Destijds koos ze er als minderjarige voor om grote, bedekkende kleding te dragen om te voorkomen dat ze zou worden geobjectiveerd. “Zodat niemand kan zeggen: ze heeft geen kont of: ze heeft een dikke kont. Niemand kan zoiets zeggen want ze weten het niet,” aldus Billie in een interview uit 2019. Desondanks publiceerde The Daily Mail vorig jaar paparazzifoto’s van Billie in een tanktop. De foto’s gingen viraal. BREAKING NEWS: vrouw heeft lichaam!

Haar lichaam, haar keuze

Als je geen make-up draagt of juist wel, als je afgetrapte gympen draagt of hoge pumps, als je je lichaam laat zien of je bedekt. Onze lichamen en onze seksualiteit worden al sinds het begin van de mensheid beschaamd, beperkt en bekritiseerd. Daarom zijn deze nieuwe beelden van Billie ook zo krachtig. En passen ze eigenlijk precies binnen dat wat ze altijd al deed, namelijk het bevragen van heersende normen voor vrouwen.

"Dat is precies wat Billie doet; het bevragen van heersende normen voor vrouwen"

Billie is een volwassen vrouw en heeft het volste recht om van gedachten te veranderen en om haar lijf te laten zien op de manier die zij wil, wanneer zij dat wil. Haar lichaam, haar keuze.

Ook nu we een andere kant van haar hebben gezien, is ze een artiest die records breekt, een intelligente jonge vrouw, een force to be reckoned with. En als je het mij vraagt, juist een geweldig rolmodel voor jonge vrouwen. Of zoals ze zelf zegt in het begeleidende interview in de Britse Vogue: “het feit dat je je lichaam laat zien – of niet – zou geen aanleiding moeten zijn om je niet te respecteren.” Amen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points