Erin & eruit: "Voor ons dure appartement moest ik voor minstens een jaar een huurcontract afsluiten"

"Ik raad het niemand aan om met één salaris zo’n grote lastenpost op je te nemen."

Sparen of spenderen, een streng budgetbeleid of neem je het niet zo nauw met je financiën? In deze rubriek doen mensen een boekje open over hun geldzaken. Deze keer kijken we in het kasboekje van een product manager.

Wie: Emma* (27)
Beroep:
product manager
Salaris: € 2100 netto
Woont in:
Den Haag
Huur:
€1200
Boodschappen:
€200
Overig: €200
Beauty en kleding: €100
Sparen: €200
Uitgaan:
€50
Goede doelen:
€10

Ben je tevreden met je salaris?

"Ik ben tevreden over mijn salaris als starter. Toch hoop ik snel te groeien aangezien de kosten van mijn appartement zo hoog liggen. Eigenlijk geldt dit voor alle kosten die ik heb."

Heb jij je geldzaken goed geregeld?

"Op dit moment vind ikzelf dat ik weinig spaar, maar over het algemeen is het goed geregeld."

Kom je weleens in geldproblemen?

"Ik heb hier nog geen last van gehad. Ik weet wel dat de huur elk jaar stijgt, dus ik maak mij hier wel eens zorgen om."

Kom jij iedere maand uit met je salaris of sta je weleens in de min?

"Ik kom nu eigenlijk altijd uit met mijn salaris. Ik doe het ook niet allemaal alleen, want ik woon samen met mijn vriend. Hij heeft geen inkomen, omdat hij nog studeert, maar hij heeft wel een studiebeurs."

Wat is je duurste aankoop ooit?

"Mijn bureau en bureaustoel. Door het vele thuiswerken had ik dit wel echt nodig. Omdat ik veel achter een bureau bezig ben, vond ik het erg belangrijk om een bureau te nemen waar ik zowel zittend als staand aan kan werken."

Wat is je grootste geldblunder geweest?

"Een duur appartement huren en hier een jaar contract voor afsluiten, ook al hadden wij niet heel veel keus. Door het coronavirus zitten we beide vrijwel altijd thuis en in ons huidige appartement hebben wij een extra kamer. Hierdoor kunnen we rustig werken en studeren. Toch raad ik het niet aan om zo’n grote lastenpost op je te nemen met één salaris."

Aan welke dingen geef jij te veel geld uit?

"Eigenlijk aan mijn vaste en nodige lasten en benzine, omdat wij af en toe naar Zwitserland op en neer rijden om mijn schoonouders te bezoeken. Voor het coronavirus uitbrak, vlogen wij vaker. Toen ging er veel geld naar vliegtickets."

Fijnste financiële meevaller die je gehad hebt?

"De belastingteruggave voor mijn studie in London. Het heeft twee jaar geduurd voor ik het terug kreeg, maar ik was hier ontzettend mee geholpen."

Heb je momenteel spaardoelen en hoe behaal je deze?

"Ik wil volgende jaar graag een hypotheek afsluiten, dus wij sparen voor een eigen inleg zodat wij wat meer ruimte hebben voor een koophuis."

Wat zijn jouw ultieme (be)spaartips?

"Spaar apart voor leuke tripjes en uitjes, zet maandelijks een vast bedrag opzij en laat dit ook automatisch afschrijven van je betaalrekening naar de spaarrekening, neem niet een te duur appartement en ga lekker vaak bij je ouders eten."

*Deze naam is gefingeerd

                     This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
                     Advertentie - Lees hieronder verder
                     Meer van Money Talk