Columnist Eline: "Ik schaam me (een beetje) voor mijn Kardashian-obsessie"

"Als ik na een lange dag een aflevering KUWTK kijk voel ik me compleet uitgerust"

Eline Cordie (34) was de afgelopen vijftien jaar onder andere go-go danseres, suikerspinverkoopster en mislukt fotomodel. Nu schrijft ze elke week voor Glamour over alles wat haar bezighoudt.

Eind vorig jaar maakten de Kardashians bekend te stoppen met hun realityshow Keeping up with the Kardashians. Na veertien jaar en twintig seizoenen vindt de familie het mooi geweest. An end of an era, kun je wel zeggen. Ik raakte gefascineerd door de familie na het zien van één van de eerste afleveringen. Daarin wordt Kim Kardashian gevraagd naar de reden waarom ze de beruchte sekstape maakte met R&B-zanger Ray J, waarop zij antwoordt: “because I was horny and I felt like it.” Destijds was het nog zeldzaam dat je als vrouw zo ronduit opkwam voor je recht om te doen waar je zin in had. Ik was meteen fan.

Keeping Up With The Kardashians

Die over the top schaamteloosheid maakt dat KUWTK zo verschrikkelijk vermakelijk is om naar te kijken. Dat, en het feit dat de familie een magneet is voor drama: tien geboortes, drie huwelijken, evenzoveel echtscheidingen, de transitie van Caitlyn Jenner en het Tristan Thompson-debacle, om maar wat te noemen. En met hun gecombineerde Instagram following van 600+ miljoen mensen valt de invloed van de Kardashian-Jenner clan niet te onderschatten. Als één van de eersten was de familie beroemd om het beroemd-zijn, en wisten ze die faam dankzij hun vele ondernemingen en sponsordeals om te zetten tot een enorme stroom keiharde knaken. Kim Kardashian vangt inmiddels voor één Instagrampost ongeveer een miljoen euro. Daarnaast zijn ze op z’n minst medeverantwoordelijk voor het huidige schoonheidsideaal (onmogelijk smalle taille, ronde billen) en de normalisering van botox, fillers en plastische chirurgie.

Schaamte voor mijn guilty pleasure

In mijn soort-van links intellectuele kring komt het regelmatig voor dat ik me ‘moet’ verdedigen voor mijn fascinatie met de Kardashians. Eerlijk gezegd schaam ik me soms ook best een beetje voor mijn zogenaamde guilty pleasure. Hoezeer ik ook aan ze gehecht ben geraakt in de afgelopen veertien jaar, zelfs ik kan sommige dingen niet verantwoorden. Bijvoorbeeld waarom ze toch altijd zo geheimzinnig doen over hun talloze cosmetische ingrepen. Als je de eerste seizoenen vergelijkt met de meest recente, lijkt het alsof je naar compleet andere mensen zit te kijken. Wat helemaal prima is, ieder z’n meug, maar als je zoals Kylie Jenner 234 miljoen Instagram volgers hebt – waarvan heel veel jonge meiden – vind ik het wel zo netjes om daar eerlijk over te zijn. En niet te doen alsof je volgers dat waanzinnige uiterlijk ook zouden kunnen bereiken, als ze maar heel veel sporten en de juiste dagcrème smeren (Kylie Skin, uiteraard). Tegelijkertijd vind ik het altijd heel onzinnig en bekrompen als men beweert dat Kim Kardashian een leeghoofd is dat alleen maar beroemd is vanwege haar sekstape. Je kunt veel over die vrouw zeggen, maar dom is ze niet.

Reality-tv is goed voor je

En ja, misschien zou ik er beter aan doen om een natuurdocumentaire te kijken of een intellectueel boekenprogramma. Maar als ik na een lange dag een aflevering KUWTK kijk voel ik me compleet uitgerust. En dat is ook wat waard, toch? Overigens werd al vrij snel bekend dat de familie een megadeal heeft gesloten met de Amerikaanse zender Hulu, voor wie ze wederom content gaan maken. Ze kunnen het kennelijk toch niet laten om in de publieke belangstelling te staan. Ik hoef ze gelukkig dus niet lang te missen, die Knotsgekke familie.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points