Erin & eruit: "Ik werd opgelicht door een verkoper van tweedehands designer items"

"Dan dacht ik een verkoper te kunnen vertrouwen, maar werd ik uiteindelijk opgelicht."

Sparen of spenderen, een streng budgetbeleid of neem je het niet zo nauw met je financiën? In deze rubriek doen mensen een boekje open over hun geldzaken. Deze keer kijken we in het kasboekje van een student communicatie en creative assistant.

Wie: Fréderique (22)
Beroep:
Student communicatie en creative assistant bij een interieur design studio
Salaris: € 1400 netto
Woont in:
Amsterdam
Huur:
€500
Boodschappen:
€200
Overig: €500
Beauty en kleding: €150
Sparen: Alles wat overblijft, rond de €200
Uitgaan:
Momenteel niks
Goede doelen:
€0

Ben je tevreden met je salaris?

"Het grootste deel van mijn inkomen bestaat uit een lening bij DUO die ik écht nodig heb om al mijn kosten te kunnen dekken tijdens mijn studie. Ik leen maximaal. Tevreden ben ik dus niet helemaal, omdat ik dit uiteindelijk terug moet betalen. Naast mijn studie heb ik ook niet enorm veel tijd om te werken, waardoor mijn zelf verdiende inkomen niet heel hoog is."

Heb jij je geldzaken goed geregeld?

"Ja, eigenlijk best wel. Zodra ik mijn studiefinanciering heb ontvangen, betaal ik meteen al mijn rekeningen en zet het geld wat later nog wordt afgeschreven meteen apart. Ik zorg dat ik €200 op mijn betaalrekening laat staan en de rest zet ik op een spaarrekening"

Kom je weleens in geldproblemen?

"Het komt weleens voor dat ik over mijn maandbudget van €200 ga en geld van mijn spaarrekening haal, maar het is niet dat ik geen geld heb. Dat heeft er mee te maken dat ik echt heel fanatiek spaar."

Wat is je duurste aankoop ooit?

"Ik heb laatst geïnvesteerd in een elektrische fiets en die dingen zijn dus echt heel duur. Maar goed, ik heb mijn scooter ervoor verkocht."

Wat is je grootste geldblunder geweest?

   "Ik heb sinds mijn veertiende een ding voor het tweedehands kopen en verkopen van (designer) items en daar is het wel eens mis gegaan. Dan dacht ik een verkoper te kunnen vertrouwen, maar werd ik uiteindelijk opgelicht. Daar leer je ook weer van."

   Aan welke dingen geef jij te veel geld uit?

   "Mijn vrienden en familie zouden zeggen dat ik te veel geld uitgeef aan (designer)kleding. Ik vind het zelf meevallen, omdat ik het zie als investering. Ik koop designeroutfits die ik leuk vind en later weer kan verkopen voor dezelfde prijs of soms zelf hoger, waardoor ik dus eigenlijk ‘gratis’ kleding draag."

   Waar zou je je geld nooit aan uitgeven?

   "Heel duur eten of drinken. Ik weet niet wat het is, maar ik vind het echt zonde om mijn geld daar aan uit te geven. Toch kan ik mij voorstellen dat mensen daar echt van kunnen genieten."

   Fijnste financiële meevaller die je gehad hebt?

     "Als student heb je vaak recht op toeslagen zoals zorgtoeslag, dat vind ik wel echt heel fijn en scheelt toch weer in de kosten elke maand."

     Heb je momenteel spaardoelen en hoe behaal je deze?

       "Nee, eigenlijk niet echt. Ik studeer volgend jaar hopelijk af en hoop met mijn spaargeld dan beetje bij beetje mijn studieschuld af te kunnen betalen."

       Wat zijn jouw ultieme (be)spaartips?

         "Ik ben oorspronkelijk een echte Zeeuw en zoals ze zeggen: Zeeuwen zijn zuunig. De apps CashbackXL en Knaek zijn een musthave op je telefoon. Hiermee kan je op diverse websites cashback ontvangen over je order, zelfs als je een kortingscode hebt gebruikt. Investeer (als je dat leuk lijkt) in duurzame items die hun waarde behouden en stel spaardoelen."

               This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
               Advertentie - Lees hieronder verder
               Meer van Money Talk